Времето като извинение: всяка секунда е вечност, а вечността е само миг от вселената

Времето като извинение: всяка секунда е вечност, а вечността е само миг от вселената
Снимка: netinfo

Идват празници. По презумпция те трябва да са весели.

Червеното преобладава, защото е цветът на любовта. Улиците се опитват да бъдат приветливи, а хората се смеят повече – за малко забравят всички лоши неща, които пораждат у тях тъга и чувство за безнадеждност.

Зимата е сезон, в който уютът сплотява.

Когато няма какво да си кажем, темата за времето е най-доброто извинение.

Но в оставащите дни до края на годината е добре да не коментираме колко е студено навън. Така ще бъде до април, ясно е за всеки. Снегът е толкова типичен за сезона, колкото банските ни костюми през лятото. Да, ще вали. В края на краищата нито е противоестествено, нито е повод за притеснения.

Вместо да губим часове в празни приказки, можем да свършим куп полезни работи. Да покажем на любимия човек колко го обичаме, защото любовта е действие. Да прегърнем приятелите си, защото никой не е застрахован от грешки.

Да се погледнем в очите, докато не е станало твърде късно, защото с всяка минута раздяла ние се забравяме един друг. В следващия миг сме други, а някои събития в живота ни не могат да започнат от начало. Повечето събития.

Трябва да се съсредоточим върху истината такава, каквато е, защото обикновено нашите истини са егоистични. Дори природата не толерира себичност – красотата ѝ е съвсем умерена, макар понякога да изглежда нахална. Живеем ли единствено заради себе си, не сме част от огромната магия на мирозданието.

Всяка секунда е вечност, а вечността е само миг от вселена, която само си мислим, че познаваме.

Осъзнаем ли, че светът не се върти около нас, ще видим в луната нещо повече от обект за астрологични прогнози, слънцето ще се усмихне извън притесненията за магнитните бури, а морето отново ще се превърне в метафора за двама, които знаят да се обичат. Взаимно.

Важно е да не забравяме и да бъдем себе си. Не имитирайте никого. Не пожелавайте битието му. Не само защото богатите също плачат, а защото измисленото от нас време не толерира копията – дори когато се размножаваме, ние никога не сме еднакви.

Снимка: netinfo

Нека завали снега. Нека е студено.

Ще сложим шапки, ръкавици и шалове и ще се пуснем по гръбнака на улици и булеварди. Идва Коледа. Червено е – като любов, като греяно вино, като звезда на върха на елхата...

Важно е да отворим очите си сега, точно в този момент. Защото сме живи. А живи ли сме, ще дочакаме лятото. Него ще го има винаги.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти