Съкровищата, скрити в рождения ни ден (Трета част)

жена рожден ден празник
Снимка: iStock

Илиaна Смилянова

Открай време в различни духовни дисциплини числата са врати навътре, водещи към скрити съкровища, към невидим с ежедневно око потенциал, който ни чака да го открием, да го събудим и извадим на светло, за да го осъществим – и себе си заедно с него.

 В продължение на три поредни статии ще търсим ключове навътре според датата, на която сме родени, и идеите вдъхновения, които нейната енергия ни подсказва.

21. Когато сме родени на двадесет и първия ден от месеца, имаме силата да реализираме плановете си, да довършваме започнатото, да виждаме връзките между детайлите в голямата картина, от която осъзнаваме, че сме значима част. Притежаваме и е важно да извадим на светло потенциала да се радваме на живота, на себе си и на света и когато сме на върха, и когато сме в подножието, да приемаме ограниченията свише и да се помиряваме с онова, което е извън разбирането и възможностите ни.

22. Желанието за приключения е в кръвта на родените на двадесет и втори, които са предизвикани търпеливо да опазват лекотата и непринудата в отношенията и заниманията си. Ако осъзнават разликата между желание и задължение, между обич и принуда, ако уважават себе си, приемат своите ограничения и не се притискат ненужно, водени от чувство за дълг, радостта и удовлетворението ще бъде техни верни спътници.

23. Жизнелюбието, виталността, умението да не разхищават енергията си и да опазват ресурсите си са част от предизвикателствата пред родените на двадесет и третия ден от месеца. Когато се научат да се вслушват в интуицията си, когато съумеят да се щадят, да ценят силите си, да си почиват и да се зареждат пълноценно, те откриват нов достъп към благата и изобилието на живота и съумяват да преподадат този важен урок и на близките си.

24. Родените на двадесет и четвъртия ден са призвани да се опознават, да се приемат и да се грижат за себе си с уважение и милосърдие. Чувствителни към чуждите желания и нужди, за тях е важно да разграничават чувството за съвест от чувството за вина и да не се поддават на нездрави манипулации отвън и отвътре. Колкото повече обичат безусловно себе си, толкова повече ще отварят сърцето си и за другите и ще успяват да споделят съкровищата, които притежават и за които копнее душата и тялото им.

магия
Снимка: Istock

25. Копнежът по близост, по заедност и споделеност, умението да се свързват, да бъдат верни партньори съпровождат родените на двадесет и пети. Предизвикателство пред тях е да не прекрачват ненужно своите и чуждите граници, да уважават различността и нуждата от самостоятелност на всеки един, да не попиват чужди страхове и да не прехвърлят своите неизживени страхове върху онези, които са близки на сърцето им и за които обичат да се грижат.

26. Ако двадесет и шести е датата на рождения ни ден, то смелостта кротко живее в сърцето и ума ни и търси начин да се изяви за наше и за общо благо. Ако умеем да съхраняваме и да развиваме връзката с душата си, ще можем да се ползваме от нейната невидима, но жизненоважна помощ и подкрепа, особено в нелеки моменти. Ще си помагаме и повдигаме, когато отказваме да насилваме себе си и да предоставяме другиму отговорността за добруването ни.

27. Родените на двадесет и седми са дарени със способността да се задълбочават в онова, което ги интересува, да разширяват представите за себе си и за света и да увеличават вътрешната си светлина, като се въздържат от онова, което пречи на добруването им. Да бъдат нежни и грижовни към себе си, да развиват умението си да общуват, да не стават жертва на високите си изисквания, на слабостите и принципите си са важни предизвикателства пред тях.

28. Способността да правят верни избори, да се фокусират върху същественото и да не бъдат “скъпи на триците, евтини на брашното” са сред уменията на родените на двадесет и осмия ден от месеца. Стремежът им към откриването и прилагането на верния порядък, умението да приоритизират и да не се задръстват телесно, умствено и емоционално им помага да бъдат гъвкави, да съдействат на съдбата си и да не се съпротивляват ненужно на градивните житейски промени.

жена коледа магия
Снимка: Thinkstock

29. Родените на двадесет и девети са дарени със способността да лекуват рани, невидими с просто око. Когато се осмелят будно и осъзнато да присъстват в живота си, когато се превърнат в проводници на радостта - и за себе си, любовта заживява в душите и телата им като у дома си. Тогава сенките на миналото с облекчение напускат спомените и сънищата им, за да се върнат отново към светлината и любовта на днешния ден под формата на нови срещи и нови възможности.

30. Способността да се възстановяваме след трудни изпитания, да откриваме “съкровища, пазени в тъмни места”, е част от даровете ни, ако сме родени на тридесети. Добре е да помним, че “най-тъмно е преди разсъмване” и да не допускаме отчаянието да отнема ненужно вярата и силите ни, когато сме изправени пред житейски трудности или разочарования. Смирението може да бъде верен наш помощник по пътя на приемането на случващото се и промяната на гледната ни точка.

31. Когато сме родени на тридесет и първия ден от месеца, сме предизвикани да уважаваме границите, но и внимателно и търпеливо да ги разширяваме. Да бъдем носители и разпространители на нови идеи е сред дарбите ни, както и умението ни да вдъхновяваме и окриляваме. Да откриваме “вярната температура”, да не прегаряме и да не упражняваме твърде голям натиск върху другите са част от предизвикателствата пред нас.

Вижте ТУК част първа >>>

Вижте ТУК част втора >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти