Съкровищата, скрити в рождения ни ден (втора част)

жена рожден ден
Снимка: Istock

Илиaна Смилянова

Открай време в различни духовни дисциплини числата са врати навътре, водещи към скрити съкровища, към невидим с ежедневно око потенциал, който ни чака да го открием, да го събудим и извадим на светло, за да го осъществим – и себе си заедно с него.

В продължени на три поредни статии ще търсим ключове навътре според датата, на която сме родени, и идеите-вдъхновения, които нейната енергия ни подсказва.

11. Ако сме родени на единадесетия ден от месеца, сме изправени пред предизвикателството да учим урока на партньорството в която и да е сфера, уважавайки различията и пазейки здрава дистанция помежду ни. В 11, така наречената “висока двойка”, двете единици стоят успоредно една на друга, споделяйки и подпомагайки се, без да се сливат с другия, без да се засенчват и без да отнемат от силата си. Единадесет, бидейки двойка, отново вибрира на честотата на радостта, която може да бъде затруднена или помрачена от трудността ни да споделяме, от опитите ни да поемем свръх тежък товар, който и не е по силите ни, и не е наша отговорност.

12. Дванадесетият ден като рожден съдържа потенциала да ни помирява с различията и да усилва вярата ни, когато пътят ни минава през по-тъмни и по-трудни места, отколкото сме очаквали. Смелостта да се променяме, да не се вкопчваме в свои стари представи, очаквания и страхове ни помага да вникваме задълбочено в онова, на което се посвещаваме, да разширяваме представите си за себе си и за света и да увеличаваме светлината там, където най-малко сме очаквали.

жена рожден ден
Снимка: Istock

13. Ако сме родени на тринадесетия ден от месеца, сме предизвикани навреме да се обновяваме, като затваряме стари врати и приключваме изчерпани отношения и занимания. Провокирани сме да не поддържаме формални връзки, но и да умеем търпеливо да откриваме и да подхранваме надеждата там, където обичайният поглед не може да я съзре. И с тази надежда да помагаме на себе си и другите да се отварят за новото и различното, да опрощават стари грешки, представи и очаквания - и свои, и чужди.

14. Стремежът към баланс и хармония ни води и мотивира, когато сме родени на четиринадесети. Търсенето на златната среда може да ни доведе до полезно опознаване на крайностите, но опазването на баланса ни ще ни предизвика да не се задържаме твърде дълго в полюсите. Искреният интерес към себе си, все по-задълбоченият и по-пълноценен вътрешен диалог ще ни прави интересни събеседници и добри слушатели, а благостта ще става все по-чест наш спътник.

15. Когато рожденият ни ден е на петнадесетия ден от месеца, сме изправени пред предизвикателството да опознаем сянката на любовта си и да не бягаме от нея, а да преминем през страха и да й помогнем да се обърне към светлината. Подтикнати сме не да затваряме раненото си сърце, за да го предпазим от болката - а да го отваряме все повече за любовта, която е най-милосърдният лек за раните, от които ние сме пострадали и които ние самите сме нанесли.

16. Шестнадесетият ден от месеца ражда умението да се сдобряваме с миналото си, да не се обръщаме ненужно назад, изпускайки възможностите на настоящето, където е и истинският ни, реалният живот. Като рожден ден този ден ни подтиква и да използваме градивно агресията си, желанието си за живот, да не бягаме от житейските предизвикателства и да не си спестяваме важните за нас и другите добронамерени житейски конфронтации. Учи ни да чистим ежедневно и дома си, и ума си, и отношенията си. И да използваме все по-уверено думите си - за добро.

жена рожден ден
Снимка: Istock

17. Предизвикателството не да сменяме песента, а да я пеем отново и отново по все по-хармоничен начин е сред даровете на родените на седемнадесетия ден от месеца. Когато гледат на себе си, другите и света през очите на любовта, те повдигат и укротяват онова, което виждат - по мек и ненасилствен начин. Така се докосват и до тайната на вдъхновението - да откриват живата вода всеки Божи ден и винаги на мястото, на което стоят сега.

18. Когато рожденият ни ден е на осемнадесети, сме подтикнати да опознаем времето в различните му аспекти. Да избързваме, да не ни достига време, да закъсняваме, да сме самотни са проблеми, които могат да бъдат разрешени с опознаването на женската страна на времето - неговият ритъм, който ни помага да бъдем и навременни, и уместни. Сред даровете на този рожден ден е и умението ние - и мъже, и жени, да опознаваме и да използваме женската си енергия, да творим, да сънуваме, да мечтаем и да пътуваме из фантастните земи на хранещото си въображение.

жена рожден ден
Снимка: Istock

19. Родените на деветнадесети са призовани да увеличават светлината у себе си и да я изразяват по радостен и любящ начин, да не се стесняват, да не подценяват талантите си и да не се сравняват ненужно с другите. Важно е да помним, че всеки от нас служи на светлината по уникален, неповторим начин и когато се притесняваме, държим натясно и себе си, и светлината, която се стреми да премине през нас за наше и за общо благо.

20. Да търсим и да се свързваме със сродни души е предизвикателство за нас, ако сме родени на двадесети. Онова, което човек може да постигне сам, е несравнимо с възможностите, които се отварят пред него, когато е във вярното и радостно обкръжение от сродни души. Умението да бъдем съмишленици, да съчувстваме, да съпреживяваме ни помага да се изправяме пред своите собствени страхове и да ги преодоляваме, за да преминем на честотата на споделените радост и смелост.

(Следва продължение…)

Вижте ТУК част първа >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти