ОХ-лайн търговия

Светла Иванова
Снимка: Личен архив

В един четвъртък си поръчах вентилатори с лилави перки. Такъв е цветът на залата ни за балет и йога - лавандулов.

Решихме, че това е по-добрият вариант за йога по ред причини, вместо климатик. В петък трябваше да ги доставят, но – не. Бях обещала на хората, които идват и на които им е горещо, но нищо. Случва се. Разбраха ме.

В събота все още ги нямаше.

В неделя офисите на куриерските фирми не работят и пак я карахме в горещините без вятър.

В понеделник позвъних във фирмата, където направих онлайн поръчката и ми обясниха, че трябвало да ми се обадят колегите - на колегите- на колегите, за да ми кажат, че моделът бил изчерпан, но забравили да отбележат в сайта, забравили да ми звъннат, или да ми пратят имейл.

Опитах с друга фирма, уж по-сигурна или поне по-популярна. Избрах друг вентилатор – вертикален. Направих поръчката преди 14 ч, за да дойде на другия ден. Отново обещах на хората. Пиша им „Идвайте утре! Ще имаме вентилатор.“

Към 17 ч. ми звънят. Отново свършил. Отново забравили да отбележат в сайта. Останали само мостри, които не препоръчват. „Поръчайте друг модел, но няма да е за утре“ казват. И аз казвам същото на хората.

На другия ден (вече не помня кой) идва! Плащам. Отварям и… няма я половината от поставката, която се монтира отдолу и крепи вентилатора. Пак излъгах хората – мисля си. Ще взема да го държа аз, само и само да не им обяснявам за n-ти път какво е положението с нашата онлайн търговия. Не, че не знаят.

Звъня във фирма. Те ми казват, че ще върнат обаждане.

И връщат след часове. От Варна. От там се чудят защо колегите им от онлайн магазина са ме пренасочили към офис във Варна като аз съм в София. И аз се чудя. После пак звънят от София с предложение да ми доставят липсващата част, но уви след още два дни. Или да ходя от магазин да си я взема. Не искам да рискувам с обикаляне по магазините, за да сверявам информация дали това, което пише, че е налично, е налично наистина, или са забравили да сменят информацията.

Сагата с вентилатор продължава… Доставят ми частите за поставката отдолу в петък, но са забравили болтовете към нея… Откъде да намеря същите?

Чакам пак...

На третата седмица имам всичко необходимо, но вече нямам хора в залата. Шегувам се. Просто три седмици правихме хот-йога. На мен не ми пречеше да ми е горещо. Дори напротив. Ще се изпотя. Ще изкарам малко токсини. И другите така. Просто не за всички е здравословно да тренират в такава жега и разбирам хората, които искаха вентилатор.

…А исках само да доставя малко удобство на посетителите и разбира се, с това „удобно“ онлайн пазаруване да спестя малко време…

А Норбеков ме съветва чрез един друг сайт: „Кога ще живеете? Кога? Кога ще се научите да се радвате на всяко вдишване?"

И после „Всичко постигнато и придобито в живота в крайна сметка ви носи още по-голямо нещастие… Струва ли си с такава упоритост да си хабите живота с материални придобивки… Научете се да прощавате дребните грешки. Мислите, че само вие сте с проблеми?“

И отговарям си аз: Не, не мисля, че само аз имам подобни случаи за разказване. И не мисля, че това е проблем. Ще го напиша и споделя и ще го забравя. Който ме разбрал – разбрал. Това да ми е проблемът, както се казва. 

Прочетете още от Светла Иванова:

Как да стана по-красива с няколко лесни стъпки

Една жена, почти на 40: двете най-важни правила

Какви баби ще станете?

Детайлен или досаден – в това е въпросът

Най-свободната професия

Накъде пътуваме?

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти