Как да стана по-красива с няколко лесни стъпки

Светла Иванова
Снимка: Личен архив

Сложете си мъничко грим. Още като се събудите и изкъпете, защото после може да не ви остане време. Обаче наистина малко! И по-добре гланц, вместо напластено червило! За него не трябва дори и огледало. Никой мъж няма желание да яде тонове напластена боя.

Изберете цвят на узряла ягода или вишна. Така зъбите ви ще изглеждат още по-бели. И начинът ви на говорене дори ще се промени. Сериозно! Не сте ли забелязали как по-добре се изразявате с подчертани сочни устни?

Всички, които идват при мен на йога, знаят, че си слагам гланц, дори преди да започна да водя практиката. Слагам си и в студиото, преди да запиша песен. И в градинката до блока. И когато ми е тъжно.

После - спирала разделяща миглите. Не от онази, която ги напластява и събира по няколко и като се смеси с размазания молив изглежда така, сякаш сте преспали с този грим след тежка нощ. Ако все нямате време (или достатъчно мигли) лепените косъм по косъм  в умерено количество ще ви дадат същия естествен ефект. Ето това е нещо, което смятам за добра инвестиция в самочувствието, без да е прекалено.

Червен лак. Много женствено! Дори и върху къси нокти.

Не забравяйте също, че и на вързаната коса ѝ личи, ако не е измита скоро. Ползването на шампоаните за ежедневна употреба + няколко капки етерично масло вътре няма да ви навредят, а напротив.

Подстригвайте се редовно. Поне два-три пъти годишно. Косата ви няма да изглежда по-дълга и гъста, ако накрая висят проскубани кичури. Аз съм „за“ дългата коса. Особено когато я имате и сте млади. Мъжете да ходят с голи вратове.

Използвайте умерено парфюм. Нека на някой му се прииска да се приближи до вас, за да усети по-добре аромата ви, отколкото да се отдръпне, за да не го задушава.

Ако веднъж си махнете космите на ръцете, краката и други места, не ги забравяйте после. Какво по-неугледно има от избиващи косми?

Не носете по няколко пръстена на една ръка. Особено от онези ретро модели в жълто злато събирани още от бала ви, роднините и различните поводи. Как да ви подарят бижу, ако нямате празно място? Как вие самите да изглеждате като бижу, ако сте отрупани с такова?

С две думи - не карайте някой като ви гледа, да си задава въпроса дали ще сте същата, ако свалите грима и всичките украшения по себе си!

И още нещо - има жени, които имат вечно уморен поглед. Така си гледат. Не само, когато са недоспали, а и когато са преспали. Все от нещо са изморени и недоволни. Сигурно се питат по какъв начин да се усмихнат като носят на раменете си цялата домакинска работа, та и мъжката, че и проблемите на другите.

Как да погледнеш едни такива очи с любов, освен ако не са на любимата ти баба? С какво животът ти е по-труден от нейния, която е на доста години изписани върху кожата, преживяла е дори Втората световна война и е не е знаела всички тези хитринки, насоки, инструкции и удобства, които сега животът ти предлага на всяка крачка. В домакинството, в работата, в комуникациите, навсякъде.

И най-важното! Не питайте огледалото! Погледнете вътре в себе си и си кажете, че сте най-красивата жена, майка, любима на света. И го направете така, че да си повярвате вие самите. За да ви го казват и другите.

Кажете си: Днес ще бъда усмихната, нежна, мила и добра!

И помнете, че само това е достатъчно, за да ви обикнат!

Прочетете още от Светла Иванова:

Една жена, почти на 40: двете най-важни правила

Какви баби ще станете?

Детайлен или досаден – в това е въпросът

Най-свободната професия

Накъде пътуваме?

Отговорът на всички въпроси

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти