Четирите етапа на брака, които всяка двойка трябва да знае

брак сватба
Снимка: iStock

Ако имате въпроси за брака, доктор Уали Хайман ще отговори на всеки от тях.

Хайман е доктор по философия и психология и обяснява, че всеки брак минава през четири етапа. Според него те трябва да са познати на всеки, встъпил в семейни отношения.

13 грешки, които да не допускате в първата година от брака

Първият етап продължава три години или средно - докато се родят децата. Статистиката показва, че повечето двойки живеят поне няколко години без деца след сватбата. Този период е характерен с бурни нощи и забавление, но човек трябва да е мъдър и да използва времето за укрепване на взаимното разбирателство и доверие един към друг, съветва Хайман.

Следващият етап идва с борбата за власт на двамата партньори. Този етап е най-кратък и предшества третия. Той е централен в брачния живот на двойките, а през него повечето мъже и жени подобряват материално си благополучие и качеството на живот. Това е най-трудното изпитание за здравината на отношенията - няколко деца, ипотечен кредит и упорита работа.

Именно в този момент мнозина започват да се чудят „Това ли е целият ми живот?“. Онези, които не са заздравили отношенията си в предходните етапи, най-често подават молба за развод.

Четвъртия етап авторът нарича крайъгълен камък, когато децата напускат „гнездото“ и съпрузите отново остават сами. Това е отлично време за нови приключения, пътувания и изпълнение на дългогодишни фантазии и желания.

А вие съгласни ли сте с доктор Хайман?

5 истини за брака, за които никой не ни предупреждава

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти