Националният ден на нищо - ето какво да правите днес

жена легло мързел книга
Снимка: Istock

Александър Петров

Нищо.

Изпращайте ми своите мнения, съвети и смахнати истории на имейл petrov.edinbg@gmail.com, както и в Инстаграм @alexdimpetrov!

****

Истината е, че желанието ми беше да се преборя за рекорд и това да е най-краткият текст в историята на сайта, но както виждате, изгубих битката с редакторите. Изобщо, когато думата „нищо“ е замесена, обикновено битките са обречени. Като пример мога да ви дам един от първите текстове, които написах за Edna.bg, обвързан с малка част от аспектите на думата „нищо“. Може да го прочетете тук .

Още един път съм опитвал да хитрувам на работа. Тогава се уповах на един друг „празник“, подобен на правенето на нищо – Денят, в който да не отидеш на работа, просто защото се чувстваш добре. Преживяванията ми от този ден пък може да видите тук . И тогава не ми се получи.

жена легло мързел книга
Снимка: Istock

Вярно е, че и „Денят на нищо“ и „Денят, в който да не отидеш на работа, просто защото се чувстваш супер“, далеч не са български. И двата са родом от САЩ, но питам аз:

Американците по-глупави ли са от нас, че те може да си честват всякакви щуротии, а ние не?

Разбира се, аз опитах да празнувам „Денят на нищо“ и при другия си работодател. Още рано сутринта шефката ми се обади да ме пита:

- Какво измисли за предаването утре?

- Нищо.

- А в момента какво правиш?

- Нищо.

- А, ако те уволня, тогава какво ще правиш?

- Нищо.

- Тогава си уволнен.

- Чакай, де, сега, чак уволнен… Сега ще ти пратя имейл с предложения…

Дали прекалих, като й изпратих празен имейл? Да.

жена легло мързел книга
Снимка: Istock

Нищо. Поне вече бях вътрешно спокоен, че съм опитал да вкарам малко от американската култура и в България.

И ето, че и текст с повече от една дума написах, и на работа отидох, и доста неща свърших. И то само до обяд. Унижението дойде, когато преди малко отидох при шефката ми да я питам нещо и разбрах, че все пак и тя е избрала да празнува днешния ден…

- Шефке, много неща ми се натрупаха за тия дни, през уикенда също работих и през предстоящия ще трябва пак да работя. Последните дни стоя до нощите в редакцията, изобщо, само половината на месеца е, а аз съм свършил работа като за месец и половина. Какво може да се измисли за заплатата ми в края на месеца?

- Нищо.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти