Колонката на Ива Екимова: Златотърсачка! Да, защо не?

Ива Екимова
Снимка: Емил Колев

Ива Екимова

Да си златотърсачка днес е модерно, секси, забавно и луксозно. Няма нито една причина да не е така.

Ако е повърхностна старлетка ще търси златото в Дубай, Бали или където там Кобилкина е написала, че е модерно.

Ще диша дълбоко и ще изучава тайните на уменията да се обвърже с богаташа, който да купува парцали, коли и накити, които остаряват по-бързо от трайността на връзката им. И това е прекрасно!

Казват, че всяко пътуване обогатява, дори да четеш едва разбираемия ред, на който пише в коя точка от света ще бъде чекиран багажът.

Шампанско, басейни, скъпи чаршафи, които ухаят прекрасно, а ежедневното им сменяне не е придружено от досадното предупреждение, че фосфатите замърсявали околната среда. Но все пак, загрижена за природното благосъстояние, златотърсачката ги поставя на закачалката, заедно с полуизмития ѝ грим.

Че какво ѝ е лошото на пътеката между банята и леглото, посипано с розови листенца и увенчано от скъп шоколадов бар върху възглавницата. Нещо не разбирам. Как така излежаването на плажа, селфитата по бански посред зима да са подсъдни. Много си е добре, даже!

Другата селекция златотърсачки е далеч по любопитна и интересна. Тя не си губи времето в парцали. Нито в лекуване на разбитото си сърце в скъпоструващи дестинации, отбелязани на картата на миланските шопинг точки.

На нея ѝ е важно да обогатява пътуванията си със спомени, а пътуванията, както знаем са скъпо удоволствие. Времето е ценност, което златотърсачката от другия вид иска да прекара в четене и слушане на истории за богатство, опит и случки, които да допълнят собствените ѝ спомени с неочаквани обрати от бизнеса. Фотографската ѝ памет запечатва разказите и след това ги претворява в характерите на героите от проекта си за книга или блог.

Истеричната ѝ шопинг потребност я отвежда в пространствата на музеи и хранилища на култура, а подаръците са високо-технологични джаджи, с които да надгражда развитието на таланта и интелекта си. Тя не е интелектуалка от соц тип.

Напротив. Плеймейтките могат само да гледат как номерът на фланелката ѝ се отдалечава в неизвестна посока, докато те забиват сламка в силиконовите приложения един пръст пред скулптурирания нос. И няма гривна, чанта, обувки или Бентли, които да изместят нагласата ѝ да се забавлява.

Способите са сходни, отплатата също. Докато първата страда върху повяхналата си красота, втората се наслаждава на богатството от преживявания. Силиконката се смее на сила, а златонамирачката забавлява компанията, плейметката стене под напора на тялото, което не харесва, а злато-мацката дарява наслада, за да получи още от опита, който я изпълва с мечти и теми.

Съд? Морал? Обвинително сочене с пръст. Моля ви, наистина ли?

Кой не иска да знае повече, да пътува повече, да се забавлява повече, докато не намери тихия пристан на истинско щастие, в чиито прегръдки да потъне, огрян от слънцето на непризнати спомени и спотаени въздишки, но в пъти по-богат на срещи, за сметка на вещи. 

Прочетете още от Колонката на Ива Екимова в Edna.bg:

Да бъдеш или да не бъдеш... майка?!

Скъпи, запознай се със съвършената жена

Възможно ли е приятелството между мъж и жена?

Секс, четири жени и един щур уикенд

Бивши.ком

Къде са децата?

Пишете на Ива Екимова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти