Каква посока да изберем тази есен: „Без багаж“ представят нови вълнуващи дестинации

Биляна Траянова

Една от най-важните ни задачи като пътешественици е да споделяме откритото.

Стандартните екскурзии не са по вкуса на търсещите предизвикателства, пъстри култури и знание. В годините на пътуване и снимки открихме много пропуски по отношение на създаването на туристически програми.

Има дестинации, които се ескплоатират като „конвейр“ за All Inclusive, а пътуващите дори не разбират, че на една крачка от тях се крият невероятни културно-исторически ценности.

Далечни, екзотични точки от света се представят цветно и примамливо с красиви снимки, свалени от нета, но в програмата е включен поредния масов хотел на някой плаж и за хилядите евро клиентът получава една-две екскурзии (често полудневни) до най-близкия град.

Трети туроператори предлагат лъскави хотели, но толкова далеч от всичко, че в момента, в който видиш, че една екскурзия в района струва колкото цялото ти вече платено пътуване, ти се иска да преплуваш до вкъщи.

Така, малко по малко туристическите агенции губят доверието на клиентите си и работата им става много трудна. Защото този бизнес се гради на добрата услуга. Дори и да успееш да излъжеш днес, в перспектива ще изгубиш клиентите и идва поредния фалит в бранша, разбира се, ако той не е поредната добре замислена схема.

Все повече пътешественици предпочитат да организират сами пътуванията си, колкото и рисковано да е това. Но има дестинации, които „изискват“ повече внимание. Те се появяват в новините, а всички знаем какво споделят обичайно новините у нас… А точно те са най-интересните.

г
Снимка: Thinkstock

Единадесет години проучваме туристическия пазар по света. Учим се от най-добрите и представяме местата, които са докоснали сърцата и въображението ни.

Доверието, изградено със зрителите в годините ни задължава да даваме най-доброто от себе си, да споделяме опита си и да даваме форум на онези, които искат също да споделят какво са открили на път.

Многобройните писма на зрители с въпроси за една или друга дестинация ни накараха да помислим как да бъдем полезни с конкретни предложения за доверени партньори у нас и по света.

г
Снимка: Thinkstock

Създадохме първите няколко програми, както обичат да казват в бранша „по дизайн“ на „Без багаж“. Всяко едно кътче е обходено, почувствано и в последствие - анализирано.

Започваме с предложения за Мексико, Етиопия, Куба, Малдиви, Шри Ланка, о-в Бали и Камбоджа. Предвидили сме различни програми с оглед на бюджети, семейно или романтично пътуване и мн. др. Всичко това можете да намерите на страницата ни във Facebook Без багаж / No Luggage

От 3-ти септември продължаваме с две много интригуващи поредици - за Мексико и Етиопия! И двете ни „викат“ обратно! Защото са необятни, разтърсващи, изненадващи и магични! И ви обещавам, че ще гледате и повторенията, по няколко пъти!

г
Снимка: Thinkstock

Гледайте новите епизоди от поредицата на „Без багаж“ - всяка неделя , от 13 ч. по Диема.

Най-доброто от миналите епизоди можете да гледате всеки делничен ден от 18 ч., по Диема.

В официалния канал на "Без багаж" във Vbox7.com можете да гледате всички епизоди на предаването. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти