Февруарски (и не само) любовни идеи

Двойка Свети Валентин
Снимка: iStock

Илиaна Смилянова

През февруари все повече привърженици печели празникът на влюбените, който ни дава повод да изразим, всеки по различен начин, вниманието и обичта си. Но идеите, предложени по-долу, са възможности за всеки ден от цялата година.

Защото любовта е онова, от което сме сътворени и без което не можем да съществуваме нито миг. Живи ли сме - значи обичаме и сме обичани, дори и когато не осъзнаваме това.  

Да заложим на изненадата

Тази изненада не е нужно да бъде грандиозна, сложна, скъпа, трудно постижима. Нейната ценност ще дойде от неочакваността, от онова, което влагаме в нея, от доброто намерение, от радостта и желанието за разнообразие, от смелостта ни да излезем поне малко от обичайните ежедневни коловози, които ни носят сигурност и спокойствие, но и ни лишават от промяна чрез среща с новото и непознатото. 

Двойка Свети Валентин
Снимка: iStock
 

Да подарим собственоръчно направен подарък

Обичаме да купуваме красиви и полезни вещи и това има своите добри страни, но подарък, направен от нас самите и предназначен за точно определен човек, е безценен и несравним с нищо друго. Времето, което сме отделили, настроението, което сме вплели, душата, която сме вдъхнали на сътвореното - всички те правят такъв дар жив и запомнящ се. Нетрадиционен, но ценен подарък може да бъде и нещо, което дълго време е било наше, нещо, което самите ние ценим и харесваме - да подарим такъв предмет е като да дарим част от себе си, да споделим с друг нещо, което на нас самите ни е на сърце. 

Да изберем и да гледаме заедно филм на любовна тематика

Изкуството е форма на психотерапия, на грижа за душата. А съвместното преживяване на произведение на изкуството е целебно и поради споделянето - на намерението, на времето, на мислите, чувствата и емоциите, на гледната точка, дори когато тя е различна.

>> 14 филма за любовта по действителни истории от живота  

Двойка Свети Валентин
Снимка: iStock

Да сготвим заедно по нова, непозната рецепта

Готвенето може да достави радост и наслада и на тялото, и душата. Не само тялото ни - и душата ни обича да се храни през всички сетива, обича и храната да бъде споделяна. Когато се храним заедно, и то не само по празници, споделяме удоволствието, но и при неразбирателства имаме възможност и негласно да се помирим, да се успокоим. 

Да се разходим заедно по непознат маршрут

Разходката е едно от най-добрите упражнения и за душата, и за тялото. Неравномерният, променлив ритъм, гледките, ароматите, природните звуци - всички те могат да успокоят и да хармонизират и нас, и отношенията ни. 

Да се обясним в любов с музика 

Музиката може да бъде позната и любима, от репертоара, който харесваме, но може да бъде  и нова, непозната - защото любовта обича познатото, но и различното, обикновеното, но и необичайното. Хубавата, ненатрапчива, приятна музика ни лекува и нежно ни променя, помагайки ни да успокоим тревожността си, да се доверим на момента, пълноценно и споделено да го изживеем, да му се насладим. 

Двойка Свети Валентин
Снимка: iStock

Да подарим аромат

Може да изберем мирис, който познаваме, или нов и непознат, който ни привлича. Можем да се спрем на готов парфюм, но и да предпочетем етерично масло, с което с нужната за това рецепта да забъркаме масло за лице, балсам за тяло, което да подарим с намерение и обично послание.   

Да играем заедно

Игрите развиват възможностите и въображението ни. Играта може да бъде позната и позабравена, но и нова и провокираща. Не само децата обичат да играят - и ние, възрастните, в играта си припомняме уменията да се радваме, да бъдем безгрижни, леки и достъпни за общуване, да се наслаждаваме на това, което правим тук и сега. 

Предложените идеи са пожелание и всеки да открие и свое вдъхновение за любовно обяснение.  

Но каквото и да изберем, както и да решим да изразим и да споделим любовта си, най-важното е да сме искрени, добронамерени, откровени. И да помним, че любовта има две страни - едната е ние да обичаме, но другата е да се оставяме с благодарност да бъдем обичани - и то така, както другият умее да обича.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.   

 

Още от Илиана Смилянова: 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти