2024 - година на укротяване и женска сила

жена красота
Снимка: Istock

Илиaна Смилянова

Настъпи 2024 - поредното ни безценно житейско богатство. Още една година, която имаме възможност да дарим с видим и невидим смисъл, да изпълним с вълшебни съкровища, които да осветяват и освещават пътя ни, отново е на наше разположение.

Енергията на 2024, огледана в архетипните символни огледала на таро, се свързва с картата Силата. Именно Силата може да бъде наш важен ориентир през следващите дни и месеци, да ни помогне да откриваме ключове към житейските ни врати по пътя ни през тази година с много силен целебен потенциал, през която е важно да се грижим добре за себе си, за да не прегрижваме, да не объркваме и обвързваме ближния с прекомерна и ненужна близост.

жена красота
Снимка: Istock

2024 е година, в която ще можем да се докоснем до вътрешната си сила и да я проявим по нежен, кротък начин в живота си, за да се освободим от онова, което ни обезсилва, от затвори, в които, нерядко неусетно, сами сме се зазидали. Силата ни подтиква да опознаваме и да използваме силата си, да усещаме на физическо и на духовно ниво къде са границите ни, кога преминаваме от усилие в насилие (към нас или към другите), кога се отказваме от смелостта си и избираме да бъдем безсилни и зависими и кога решаваме да поемем отговорност за себе си и живота си.

Това е година, през която ще можем да укрепим волята си, да търсим и да поддържаме разнообразието, различния и интересен подход и към нови, и към познати (ежедневни, рутинни) отношения и занимания. През нея ще имаме на разположение достатъчно време, за да открием как възпрепятстваме себе си, как вървим срещу интересите на душата си, как манипулираме и контролираме и себе си, и другите чрез омаловажаване и чувство за вина. Ще можем да разберем кое в живота ни е на сърце и кое не, отворено или затворено е сърцето ни, добре ли се грижим за него или подценяваме неговите избори.

жена природа
Снимка: Istock

Ако се осмелим да сме сеотдайни към себе си, да присъстваме пълноценно в момента, ще съумеем да приложим на практика наученото дотук, да се задълбочим в онова, което истински ни вълнува и интересува, да се справим успешно с вътрешни предизвикателства, да реализираме свои мечти и вдъхновения, да започнем нови проекти, но и да надградим и хармонизираме вече съществуващи такива..

Ето някои въпроси, които можем да зададем на себе си през 2024 година и с тяхна помощ да търсим своята целебна вътрешна истина:

  1. Умея ли и смея ли да не правя нищо?
  2. Как сам/-а се възпрепятствам, препречвам пътя си? Кои мои мисли и представи ме обезсилват?
  3. Какво ми е трудно да споделя, какво не събирам сили да си поискам?
  4. Къде, в коя житейска област имам нужда от разнообразие, от промяна и обновяване? В какво съм зациклил/-а?
  5. Обичам ли работата си, това, което правя през обичайните дни? Имам ли свое хоби, отделям ли му нужното време?
  6. Умея ли да се отдавам на момента, да съм му вярна?
  7. Разпознавам ли, следвам ли вътрешния си ритъм? Имам ли достатъчно търпение към себе си?
  8. Има ли баланс между даване и получаване в живота ми?

жена природа ключ
Снимка: iStock

И в търсене на отговорите си нека да помним, че всеки ден и от тази година, пълна с видими и невидими вълшебства и приключения, е парченце от поредния голям и цялостен житейски пъзел, който разчита на нас да го сглобим в завършена и смислена картина. Нека си пожелаем да бъдем удовлетворени не само в края на годишното си пътуване, но и докато правим всяка една стъпка по пътя си. Защото и в годишното ни приключение, като и във всяко друго, пътуването е важно поне колкото пристигането.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти