Дизайнът на банята: идеи и тенденции

ф
Снимка: atg-design.com

Ивета Попова

2018 година е в разгара си, но ние продължаваме да говорим за мода и тенденции. Модерната баня ще създаде истински комфорт във вашия живот и невероятно съчетание на различни елементи на дизайна. Всъщност дизайнът на банята за тази година решава проблема за избора между строгия минималистичен стил и реализацията на оригинални фантазии.

С този материал ще ви запозная с най-актуалните тенденции за годината, сред които ще откритие нещо интересно за себе си!

Главната концепция в дизайна на банята на 2018 година е в срещата на технологиите с разнообразието от природни материали, което прави създаването на дизайна доволно увлекателен процес. Последните години, в пика на модата са органичните материали като бамбук, камък, дървесина. Те хармонично съжителстват с повърхности, както и с характерните чисти цветове: бяло, сиво, лимонено, зелено.

г
Снимка: atg-design.com

Още една еко тенденция – повърхности покрити с естествени растения или скандинавски мъх, придават на пространството невероятна свежест и близост до природата. Подходящо съчетание на растенията е дървесината в по-тъмни нюанси.

г
Снимка: atg-design.com

Не отстъпват своята позиция и керамичните плочки. Тази година са актуални плочките с различни геометрични форми, като най-актуални са ромбовидните. Цветовете им варират от тъмната гама до вдъхновени от модернизма: виолетово, бяло, бежово. Също така набират популярност водните нюанси и преливащити се плочки, които създават приказно усещане. Заедно с тях се нареждат и плочките имитиращи люспи на риба, придаващи на банята впечатляващ вид.

г
Снимка: atg-design.com

Приоритет в оформлението на банята е оптимизацията на пространството – правилният подбор на санитарна техника и мебели. Заедно с подходящото им разположение се създава необходимия комфорт и усещане за уют. В продължение на тази тенденция е следната препоръка - да се използват природни ергономични форми на мебелите, например овалните, които ще внесат хармония в интериора.

г
Снимка: atg-design.com

Що се отнася до цветовете – черният и всички нюанси на сивото са невероятно антуални. Черният цвят сменя своето амплоа, като все по-често се проявява в качеството на фон. Светлите елементи изпъкват визуално благодарение на черното, което помага в стремежа ни да акцентираме върху някоя определена светла мебел. От своя страна, сивият цвят е неутрален и помага в стремежа визуално да разширим пространството.

г
Снимка: atg-design.com

Несъмнено, както при планирането на всяко едно помещение важна роля играе художествената дизайнерска интуиция. Чрез нея може да бъде предвидено възприятието на всеки един детайл в пространството и тясната връзка с цялостното настроение на интериора!

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти