9 актуални тенденции в интериорния дизайн за 2018 година

v
Снимка: atg-design.com

Ивета Попова

Всяка година в сферата на интериорния дизайн се наблюдава ротация на главните тренденции. Някои от тях остават в течение на годините, а на мястото на други идват нови такива. В следващия материал ще откриете селекция от наши проекти, в които ще откриете 9 от тенденциите признати в сферата на интериорния дизайн като най-актуални за тази година.

1. Малко драматизъм – черното

Един от главните трендове в интериора на 2018 година е стилния и сексуален черен цвят. В ролята си на неутрален той е способен да допълни, която и да е палитра. Фаворит на интериорните дизайнери е черното матово покритие за различни детайли и фурнири в кухнята и банята.

v
Снимка: atg-design.com

2. Плочки имитиращи тапети

Качествените плочки, които имитират различни материали като дърво, бетон отдавна са станали любими на интериорните дизайнери. Тази година, обаче, за най-актуални се смятат плочките, които имитират тапети с различни големи рисунки.

v
Снимка: atg-design.com

3. Тропически растения

В резултат на стремежа към природата в момента стават все по-популярни темата за тропиците. Зеленият цвят е вездесъщ в интериора вече втора година подред. Нищо чудно, имайки предвид неговите свойства от гледна точка на психологията, защото почивката в такъв интериор намалява умората и стреса.

v
Снимка: atg-design.com

4. Ярки акценти

В гостната стая е добре да присъства фокусен акцент, с помощта на диван или фотьойл, който да се открои от останалия интериор със своя ярък и наситен цвят. Особено внимание е необходимо да се обърне към зелените, жълтите, сините и розовите нюанси.

v
Снимка: atg-design.com

5. Елементи от бетон

Бетонът винаги е бил един от популярните материали, а тази година интериорните дизайнери предлагат да се използва максимално, включително що се отнася до мебели и декорация.

v
Снимка: atg-design.com

6. Мрамор

Вече няколко години подред този изключителен материал не излиза от мода .От една страна интериор помещение с негово участие винаги изглежда изтънчено и величествено. От друга страна – неповторимите изображения и приятната фактура на мрамора, се вписват добре в разбиранията на съвременния дизайн.

v
Снимка: atg-design.com

7. Минимализъм и светли нюанси

В графата ултрамодерно, за поредна година остава минималистичният стил, както и нюансите на бялото и бежовото. Това е така, защото всеки минималистичен интериорен дизайн изглежда удобен, модерен и изискан.

v
Снимка: atg-design.com

8. Геометрия

В какъвто и да е вид, геометрията е добре дошла! От рисунки в сложни форми до осветителни тела или просто мебели модули.

v
Снимка: atg-design.com

9. Лампи в стил лофт и винтидж

Не напускат своята позиция и осветителните тела в стил лофт и винтидж. Естествено, добре е да бъде внимателно подбран металът и неговия цвят, за да изглежда актуално в подходящ интериор.

v
Снимка: atg-design.com

Вижте още за интериорния дизайн:

Снимка: netinfo

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти