Готова къща или проект от нулата?

г
Снимка: atg-design.com

Ивета Попова

Собствена къща = свобода и удобство. Много от нас мечтаят точно за това.

Възниква въпросът: кое е по-разумно да купим готов имот, за да осъществим мечтата по-бързо или да построим нов, според своите предпочитания?

Нека заедно разгледаме достойнствата и недостатъците на двата варианта, за да определим подходящия:

Готова къща

Купувайки готов имот, ние спестяваме време и усилия за строителството на нов. Това означава, че може бързо да се нанесем и установим. Много често се оказва, че цената на една готова къща може да бъде много по-висока от стойността на проектирана и построена такава. Също така готовият дом може да не отговаря на всичките ни изисквания, а да се яви компромисно решение. Несъмненно търсенето на подходящ имот е времеемко занятие, с което не всеки е готов да се справи.

г
Снимка: atg-design.com

С придобиването на готов имот ние придобиваме всички негови скрити недостатъци. Това е така, защото при покупка ние не можем да оценим качеството на фундамента, качеството на използваните материали или изолацията. Всеки един от нас купувайки готова къща понякога рискува да плати за нейните евентуални дефекти и в последствие да отделя допълнително време и средства за ремонт.

г
Снимка: atg-design.com

От друга страна в готовия имот ние може да вложим свето време и средства за проектиране неговия интериор. В този процес е възможно да възникнат колебания в съчетанието на отделните елементи. В този случай може да поверим своите идеи на професионален дизайнер, който да изготви проект по наше предпочитание, за да не губим напразно време и усилия.

г
Снимка: atg-design.com

Проектиране и строителство

Единственият минус на строителството от нулата е много условен – неопределената продължителност на процеса. Първо е добре да определим концепцията и функционалните особености на различните помещения, а на втори етап правилно да формираме бюджет, което е малка, но значителна част от целия процес. При все това, тук е важно да знаем, че контролирайки качеството на материалите и работния процес, може да се отървем от необходимостта от допълнителни разходи за реконструкции и ремонти впоследствие.

г
Снимка: atg-design.com

Несъмнено, в проектирането съществена роля играе професионалния нюх. Той позволява да бъде предвиден всеки детайл в архитектурата и интериорния дизайн и да се установи тясната връзка с темперамента на обитателите. В забързаното ежедневие всички организационни и досадни моменти ни натоварват, затова най-удачен е вариантът по възлагане на поръчка към компетентна фирма, което да спести така ценното за нас време. Всички тънкости в проектирането, изпълнението и контрола са подходяща задача за професионалисти. Отличен вариант са и решенията до ключ – от архитектурно проектиране, през интериора до изпълнението. Главен плюс на проектирането: реализиране на всички мечти и желания, правейки дома удобен за всеки член от семейството.

Готов имот или проектиран - независимо кой вариант ще изберем е важно той да бъде най-удобния за нас и да ни води до осъществяване на нашите стремежи!

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол