Проучване доказа: 100% от жените не понасят мъжете им да си почиват

двойка
Снимка: Istock

Александър Петров

Днес решихме да ви припомним този изключително забавен текст на нашия автор Александър Петров, в който се засяга непоносимостта на жените към мъжа без работа. Като едни стопроцентови жени, ние на 100% потвърждаваме неговата теза. 

Проучването беше поръчано от мен и обхвана 100% от жените, с които живея. Те са общо една. Тя, естествено, не разбра, че участва в подобно научно изследване, защото то бе проведено наум. Съвсем явни обаче са събраните от мен доказателства, които ще изложа малко по-нататък в този труд и които ще докажат поставената от мен първа работна хипотеза, а именно, че жените не понасят мъжете им да си почиват.

Разбира се, от гледна точка на обективността, поставям и втора хипотеза, която е обречена на провал, но която гласи, че жените не само нямат нищо против, но дори предпочитат мъжете им да не правят нищо. 

За целите на това проучване не ми се наложи да правя кой знае какво – просто си лежах на дивана, докато емпиричните материали се изливаха върху мен като мъжка пот в почивен ден. 

Периодът на научния труд обхваща ден събота (21.09.2019).

10:43ч. – Първи почивен ден за мен от две седмици. Лицето В. ме събуди с кафе и мекици с домашно сладко. Веднага разбрах, че има уловка. В 11:15ч. вече бях издут като плажно фламинго, благодарих за закуската и направих това, за което мечтаех от десетки дни – изпънах късите си ноги на дивана и си пуснах „Съдебен спор“ по Нова телевизия. В 11:22ч. бях започнал да се унасям, когато русият децибел се провикна от другата стая:

- Александреееее, счупих дъската за гладене!
- Нищо, нищо, тя понякога се разпада. Остави я, после ще я оправя.
- Ама аз искам сега да изгладя! Ела.
- Честно ли?! Откакто те познавам не съм те виждал да държиш ютия, как точно в тази секунда реши, че ти се глади?
-  Ами някои не се излежаваме, а вършим работа!

Сложих на пауза и станах.

двойка
Снимка: Istock

12:41ч. – След като отидох до гаража да си взема инструментите, а след това и до железарията отсреща, за да купя укрепващи елементи за гладачната дъска, в крайна сметка я оправих. Отново се отпуснах пред телевизора. Жоро Игнатов е Бог.
 
В 13:10ч. усетих присъствие. Отворих очи, а над мен стоеше обектът на изследването, която ми проговори:

- Алфа (тя така ми казва понякога, не знам защо), извинявай, че пак ще те вдигна, обаче имаш ли нещо за пране?
- Ами, сигурно имам… 
- Айде, да ми го дадеш тогава
– изкомандва ме тя и отиде в другата стая, без да ми даде право на отговор. Препсувах наум. Два пъти.

В 13:15ч. я попитах има ли нещо друго, което трябва да свърша, преди най-накрая да успея да си почина. Имало – да сменя крушката в хола. „Ама нали има още десет работещи крушки в хола, защо да я сменям сега? Друг път ще го направя.“

- Няма друг път. Нищо няма да ти стане да смениш една крушка!
- Но ние нямаме крушка, трябва да се купи!
- Е, хем ще се разтъпчеш малко.
- Сега е ден, не ти трябват лампи!
- Ето, тъкмо на дневна светлина ще виждаш по-добре.

двойка
Снимка: Istock

15ч. – Вече не ми се спеше, затова просто легнах на дивана и си пуснах филм. Обектът също дойде при мен. Ето така си представях съботата – идилия, двама влюбени, спокойствие, филм, кафе… Рай.

16:30ч.  – Не е било Рай, а затишие пред Ад. Филмът свърши.

- Айде, ставай – деспотично изюркан се оказах аз.
- Ааа, не! Не мърдам от тоз диван.
- Разбрахме се днес да си подредиш зимния и летния гардероб, да видиш кое не ти трябва, от какво имаш нужда да ти купим, да си посгънеш дрехите малко…
- Не сме се разбирали нищо такова!
- Е, вече се разбрахме!
Охх, ужасен си днес, а закуска ти направих... Нямаш угодия! Айде, ставай, цял ден се излежаваш и нищо не правиш. Продъни го тоя диван!

двойка
Снимка: Istock

17:15-20:00ч. – В този часови диапазон свърших още няколко неща – ходих да купя нещо сладко, отпуших канала в банята, прострях прането (оказа се, че сме се разбрали, когато тя пуска пералня, аз да я изпразвам) и свалих няколко кашона и три касетки с празни буркани в мазата.

Резултатът от изследването е, че работната ми седмица се удължи с още един ден. Нещо повече. В конкретната събота аз работих много повече, отколкото на работа. 

С оглед на събрания емпиричен материал, категорично отхвърлям втората хипотеза и потвърждавам първата:
 
100% от жените, с които живея, не понасят да си почивам!
 

Защо? 

Ако имате отговор на въпроса, може да ми го изпратите на имейл petrov.edinbg@gmail.com, както и в Инстаграм @alexdimpetrov

Още от Александър Петров: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти