Видовете мъже според връзката, в която се намират

двойка
Снимка: Thinkstock

Александър Петров

Коректно е да отбележа, че според мен не винаги жените са отговорни за странното поведение на мъжете в една връзка, макар че това сякаш е по-срещаният случай. Може би по подразбиране вече сме приели, че жените са строги, изискващи и изстискващи.

Скромният ми опит и наблюдения обаче показват, доказват и потвърждават, че има мъже, които абсолютно сами, без жените им по никакъв начин да го изискват от тях, се поставят в ужасното състояние, описано в учебниците като „под чехъл“. Може пък и така да разбират любовта – по-добре с гадже, отколкото с приятели. 

Надявам се обаче, че това са частни случаи и все пак жените ще си останат „лошите“, а мъжете „неоправданите”. Позволих си да обособя три вида мъже според връзката, в която се намират. Ето как всеки от тях би отговорил на въпроса „Брат, искаш ли да излезем да пием по една бира след работа?“

ПАСИВНО НАСТЪПЕН
(освен „настъпен“ този вид може да се определи и като „сам се е настъпил“)

- Ми, не. Силвия ще готви.
- И какво от това, тя всеки ден готви.. Не може ли утре да го хапнеш готвеното?
- Ем, не човек… трябваше по-рано да ми се обадиш да се уговорим, така от днес за днес не става.
- Защо? Наистина ли ще ти се разсърди, че сме излезли да пием по нещо и не си се прибрал да ядеш манджа с лук?
- Няма, ама… Абе, няма да стане. Друг път.

АКТИВНО НАСТЪПEН

„Ох.. брат, много искам, обаче знаеш при мен как е… трябва да я питам Силвенцето дали няма нищо против, защото каза, че ще готви. Те тия ужасните манджи хич не ми се ядат, ама ако изляза пак ще има „Аз за какво готвих цял ден, ти накрая да ме оставиш сама”. И иди й обяснявай, че и без това по цял си стои вкъщи и не е кой знае какво геройство, че е сготвила едно ядене – най-много да ме изпъди от мойта си къща.“

Най-много симпатизирам на този тип мъже, защото те живеят в реалността и осъзнават колко са се оплели. А ето как би отговорил на въпроса „Брат, искаш ли да излезем да пием по една бира след работа?“ и третият тип мъже във връзка.

двойка
Снимка: Thinkstock

НЕОСЪЗНАВАЩ, ЧЕ Е НАСТЪПEН

Еее, брат, колко се радвам, че се обади. Много ясно, да се видим! В седем на Седмочисленици?
- На нашата плочка?
- Да, на онази правата.
- Хахаха, много смешно, айде направо в бара дето бяхме последния път!
- Супер!

двойка
Снимка: Thinkstock

Час преди срещата. Телефонът звъни.

- Братле, няма да стане нашата среща…
- Защо, бе, нещо станало ли е?
- Стана, да, нарича се Силвия… Като й казах, че няма да се прибера веднага след работа, се нацупи. Мислела си, че ще я водя в мола… и очевидно е била права. Съжалявам. Ще ти се обадя тия дни все пак да измислим нещо.

За да е обективна теорията ми, съм длъжен да направя едно допускане – възможно е изобщо да не съм прав в тезата си и всички тези индивиди просто да не искат повече да са ви приятели.

Изпращайте ми своите мнения, съвети и смахнати истории на имейл petrov.edinbg@gmail.com, както и в Инстаграм @alexdimpetrov!

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти