Опознах себе си - най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016

Опознах себе си - най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016
Снимка: netinfo

Текстът е изпратен като част от играта на Edna.bg "Най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016 година". Вижте как можете да се включите в нея ТУК!

Винаги, когато наближават коледните празници, мирогледът ни се изменя - ние ставаме по-позитивни, отколкото обикновено, душата ни се изпълва с нежен трепет и с падането на снежинките започваме да правим планове кога да излезем да купим подаръци на близките ни хора, съставяме си списък с нещата, които трябва да променим - било то начина ни на мислене, отношението ни към другите, а и към себе си.

Но защо трябва да дойде Нова година, за да осъзнаем колко хубави моменти е имало в старата? Защо все по-малко се наслаждаваме на момента, а после отчаяно го търсим там някъде, при спомените? Коя е тази сила през цялата година, която ни тласка към безразличие, когато става дума за чувствата на другите хора, омраза и ненавист, когато видим чуждите успехи, неблагодарност, когато сме получили дар от съдбата, но сме искали нещо съвсем различно или по-голямо и то просто не ни устройва?

Независимо дали е краят на годината или не, ние трябва да използваме всеки миг, за да правим добро на другите, без да очакваме нищо в замяна. Така всички ще имаме купища прекрасни неща, които са ни се случили. Въпросът е да се научим да не гледаме на живота като на низ от негативни случки и събития, а по-скоро да се поучим от него.

Аз, без никакво чувство на вина заради пропиляно време, ще посрещна идващата 2017-та с усмивка. 2016-та година ме дари с полезен опит, с хора, с които израснах емоционално, с незабравими житейски уроци.

През тази edna година стигнах до извода, че не е нужно голямо усилие да се опитаме да влезем в положението на другите и да им помогнем, стига да го желаем от сърце. Тогава и ние ще се почувстваме радостни от факта, че сме допринесли за нечия усмивка.

През тази edna година опознах себе си чрез другите, научих се да си давам достатъчно време, открих възможност във всеки провал и се примирих с истината, че понякога и да имам план, той пак може да се осуети. И това са най-прекрасните неща, които ми се случиха през тези 12 месеца!

Автор: Кристина Христова

Прочетете още:

Да те загубя - най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016

Важният въпрос - най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016

Един неочакван дар - най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти