Копчетата не са само за закопчаване

Кръжок "Сръчни ръце"
Снимка: netinfo

В днешно време магазините изобилстват от коледни украси за дома, но романтиката от това да си направиш нещо от нищо само с помощта на въображението е незаменима емоция. За тези от вас, които биха искали да сътворят сами част от коледната украса, предлагаме една идея, в която са земесени няколко десетки копчета и малко сатен.

Ако не ви се намират достатъчно разноцветни копчета у дома, отскочете до някой специализиран магазин и се снабдете с такива от две или четири дупки (колкото са по-големи копчетата, толкова по-ефектен ще изглежда венецът).

Необходими материали:
фини клещи
тънка тел
70 до 100 копчета (в зависимост от големината на венеца)
ножица
сатенена или дантелена лента

Работен процес:
С помощта на клещите направете малък кръг от телта. После нанижете копчетата едно по едно, като може да ги подредите по цветове или в съвсем произволна последователност.

Ако предпочитате по-голям венец, оформете по-обемен кръг и съответно добавете повече копчета. Стандартният вариант е с диаметър от около 7 см. Оставете двата края на венеца оголени, за да можете да ги усучете един в друг, пак чрез клещите.

Скрийте усуканата част като вържете върху нея сатенената лента във формата на панделка. Ако искате венецът да виси на вратата или друга отвесна повърхност, промушете още една връв през него (както когато нанизвате ключ на връв), вържете двата края на лентата и закачете готовата украса с пирон или тиксо.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти