Създадено за Dove

Горещите месеци са изпитание за кожата ни – как да се грижим за нея

Горещите месеци са изпитание за кожата ни – как да се грижим за нея
Снимка: iStock/Getty Images

Горещото лято е мечтан от всички период от годината – тогава мислим повече за почивка, за пътешествия и удоволствия, а грижите намаляват и сякаш ги преодоляваме по-лесно и бързо. Топлината обаче, освен че предразполага към лежерни морски преживявания, създава и някои пречки – дехидратираме се по-лесно, има опасност да прегреем, ако стоим дълго време на слънце и най-вече усещаме буквално с кожата си, че слънцето, колкото и да е животвортно, може и да бъде вредно в по-големи количества.

Снимка: iStock/Getty Images

Кожата ни – най-големият орган в тялото ни – е натоварена с много отговорни задачи, една от които е да ни пази от външно влияние – студ, топлина, вятър и каквото още се сетите. Затова тя е и първата, която реагира на прекомерната топлина през лятото, като се изсушава и губи естествената си еластичност.

Ето какво можем да правим за кожата си през лятото, така че хем да се чувстваме добре в нея, хем да се възползваме от всички възможности, които ни дава този сезон.

Хидратация отвътре

Снимка: iStock/Getty Images

Както сигурно знаете (или поне се надяваме да знаете), хидратацията трябва да се случва и отвътре-навън, за да е пълноценна. Лятото е благодатен сезон за плодовете и зеленчуците и човек може да изкара тези месеци с меню, изобилстващо от хидратантни „бомби“. Домати, чушки, краставици, диня, пъпеши и праскови – това са традиционни за България храни, които е задължително да включвате в храненето си всеки ден.

Не изключвайте солта от менюто, защото тя е важна за поддържането на минералния баланс в тялото, от който пък зависят хиляди процеси. Правете си домашни лимонади, пийте и вода (без да прекалявате и с нея, защото когато е в излишък, извежда минералите от организма), яжте сезонни плодове и зеленчуци, както и млечни продукти, и това ще осигури на тялото ви всички необходими елементи, за да премине през горещините по-лесно.

Избягвайте най-силното слънце

Снимка: iStock/Getty Images

Слънцето е извор на живот, но бързо може да се превърне и в опасност за кожата. Както с много други неща във всекидневието, и със слънцето балансът е важен. Ако искате кожата ви да придобие секси загар, не се изтягайте на плажа с часове от първия ден, а бъдете умни и дозирайте слънчевите лъчи. Сутрин и късно следобед те са доста по-слаби и няма да навредят толкова бързо и тежко на кожата ви.

Използвайте качествена слънцезащитна козметика, за да се предпазите, използвайте чадъра по предназначение, скрийте се някъде на сянка в най-горещите обедни часове (идеална причина да се оттеглите в бара с чаша коктейл за 1-2 часа) и не бързайте да си наваксате наведнъж за всички дни през зимата, когато сте ходили с пуловери и палта. Дозата прави отровата, е казал един древен учен, и е бил съвършено прав.

Хидратация отвън

Снимка: iStock/Getty Images

Да хидратираме кожата си и отвън, е също толкова важно, колкото и да се хидратираме отвътре. Изборът на продукти, с които третираме кожата си, е ключов за нейното здраве и жизненост и тази грижа започва още с влизането в банята за сутрешен душ. С тази нелека задача от години са се заели Dove, които знаят, че душ-гелът трябва да притежава няколко характеристики, за да даде пълноценна грижа.

Снимка: Dove

Един от най-ключовите продукти – Dove Deeply Nourishing, е класически за стотици хиляди жени по света, които разчитат на него, за да направи кожата им мека и еластична дори и само след едно измиване. Съставките в него са комбинирани по специална технология, наречена NutriumMoisture™, която осигурява на кожата естествени за нея хранителни вещества, подхранващи в дълбочина повърхностните ѝ слоеве.

Едно от най-добрите качества на класическия Dove Deeply Nourishing е способността му да поддържа влагозадържащата бариера на кожата, докато се къпете – тоест, не я наранява, а я подхранва и заздравява. Същевременно формулата на душ-гела е лека и деликатна – ще я усетите като копринен слой върху кожата, който образува богата пяна. Тя възстановява повърхностния слой на кожата, а у вас оставя усещане за грижа и чистота – всичко, което искаме от един душ-гел, особено през лятото.

И дори и да ви се налага да се къпете повече пъти през деня, което е съвършено естествено в горещите месеци, Dove Deeply Nourishing всеки път ще защитава кожата ви, ще я прави мека, нежна и уханна, а чувството след взетия душ ще е просто на истинско щастие. Защото точно това трябва да изпитваме през лятото – радост от живота и от това, че се чувстваме добре в кожата си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти