Създадено за Dove

Ароматите на лято 2023 - за да запечатате в ума си всеки спомен завинаги

Ароматите на лято 2023 - за да запечатате в ума си всеки спомен завинаги
Снимка: iStock/Getty Images

Чували ли сте за това изследване, според което човек помни най-добре аромати? Макар трудно да ги извикваме в ума си, както образите, когато помиришем нещо познато, веднага се пренасяме там, дори да става дума за филия с лютеница в детската градина или за първия ви собствен парфюм от ученическите години.

Паметта за аромати е наистина изумително свойство на ума и има как да го използваме, за да направим спомените си по-ярки.

Снимка: iStock/Getty Images

Когато ви предстои важно, ново събитие, изберeте специален аромат за него и той ще се запечата заедно с образите, звуците, вкусовете и емоциите от събитието. Когато по-късно отново се върнете към този аромат, ще видите цялото събитие като на филм, удивително е.

И понеже е лято, нека направим лято 2023 незабравимо със силата на ароматите. Няма нужда да купувате всеки път скъпи парфюми, достатъчно е да се доверите на нещо семпло, което обаче ползваме всеки ден - душ гелa.

От Dove предлагат ароматът на това лято да е черешов и свеж като ранното лято и апетитен като плодов сладолед.

Снимка: iStock/Getty Images

Използвайте го всеки път след плаж или преди разходките вечер из града. Неусетно ароматът ще се запечата в съзнанието ви, асоцииран с цялата лекота на лятото. Когато през ноември, в някоя мрачна вечер си вземете душ, колебаейки се дали някога изобщо е било лято, ароматът на череши ще върне усмивката на лицето ви. Но дотогава има наистина много време за трупане на летни спомени с новия Dove.

Освен ароматa на череша, той ни е интересен и с друга ефектна съставка - мляко от чиа. То хидратира богато жадуващата за влага кожа и я остава кадифена и мека, точно както Dove умее.

Снимка: Dove

Какви още аромати отиват на едни хубави летни спомени: Свежа краставица за планинските преходи, екзотична ванилия и масло от ший за излежаване под сламен чадър. Или просто любимият аромат на чисто, който ни напомня, че има дни, в които всичко е леко и естествено и тези дни до един се случват през лятото…

За да предпазите кожата си от летните горещини и слънце, препоръчваме богато да я хидратирате, да й спестите грубите ексфолианти, докато трупате тен и задължително да ползвате слънцезащитен крем.

Всяка вечер взимайте хидратиращ душ, нали се разбрахме - с аромат на череша и чия на Dove,  и нека и вие, и кожата ви да имате разкошно, незабравимо лято.

Екипът на Edna.bg ви пожелава уханно лято!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти