Създадено за Dove

Как да освежим кожата си през лятото - 3 изпитани съвета

Как да освежим кожата си през лятото - 3 изпитани съвета
Снимка: iStock/Getty Images

Хвърлете един поглед на ръката, която държи мишката в момента. Каква е? Вече с тен или все още белее? Еластична и плътна ли е кожата или е изпъната като пергамент върху ръката? А дали забелязвате малки бели следи по нея?

Да, кожата говори и издава какви грижи полагаме за нея. Понякога, със смяната на сезоните или при промяна на ежедневието - от офиса към плажа например, кожата реагира и е добре да ѝ обърнем внимание.

В партньорство с Dove, ви даваме 3 изпитани съвета за освежаване на кожата през лятото - сезонът, в който тя най-много страда от изсъхване.

Снимка: iStock/Getty Images

Ексфолирайте

Кожата се обновява на всеки 21 дни. Във всеки един момент се създават и отмират кожни клетки. Ако не се отмият, мъртвите кожни клетки се натрупват на повърхността и карат кожата да изглежда по-суха и груба от обикновено.

Ето защо чрез редовното ескфолиране - това значи веднъж седмично да ползваме ексфолиант, а при всяко къпане с душ гел да ползваме гъба за баня - помагаме на тялото да се отърве от ненужните вече клетки и да разкрие новата, здрава кожа.

Дори да сте се върнали току-що от море, не се притеснявайте да ексфолирате кожата си, тенът ви няма да “падне”, а напротив - ще обновите най-горния слой и ще подчертаете шоколадовия си загар.

Снимка: iStock/Getty Images

Хидратирайте още под душа

Обикновено измиващите продукти имат изсушаващ ефект върху кожата. Това е нормално, защото са създадени да разтварят мазнините. В същото време здравата кожа се крепи на фин баланс между вода и липиди (мазнини). Ето защо е важно не само да миете, но и да овлажнявате кожата си в същото време, за да не я лишите от естествения ѝ защитен слой.

Тук на помощ идват новите душ гелове на Dove, които съдържат микро овлажняващи частици и даряват кожата ви с нужната влага и масла.

Снимка: Dove

Можете да избирате между различни аромати и съставки, за да отговорите най-добре на нуждите на кожата си, като нашите предпочитания в момента се колебаят между Dove с череша и мляко от чиа и Dove с божур и роза. Фини, леки аромати, безкомпромисна хидратация и усещане за кадифена мекота на кожата след баня дори в горещ ден. Какво повече да искаме от душ гел, който е и на 98% биоразградим.

Обогатете с крем за тяло

Ако искате да "заключите" влагата в кожата си, помогнете ѝ с обогатяващ крем за тяло след баня, който да върне баланса между липиди и хидратант. Нанасяйте с леки масажни движения като ритуал, а не като задължение и просто останете в покой няколко минути, докато кремът се слее с кожата ви.

Е, не се ли чувствате много по-удобно в кожата си сега?

Снимка: iStock/Getty Images

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти