Как да си направим книгоразделител

Как да си направим книгоразделител
Снимка: Thinkstock

Случвало ли ви се е да четете интересна книга и точно в момента, когато настъпва кулминацията на историята, нещо изведнъж да прекъсне приятното ви занимание? След това най-често забравяте докъде точно сте стигнали и това срива удоволствието от цялото четене.

Ако и вие често губите страницата на увлекателното четиво, до която сте стигнали, определено имате нужда от книгоразделител.

А как да си направите много бързо и лесно оригинален и индивидуален такъв с помощта на традиционното древно японско изкуство Оригами, ще научите сега...

Оригами е сръчността да създавате разнообразни фигури чрез сгъване единствено на листове хартия без употреба на лепило и ножици или каквито и да е други подръчни материали.

Сега нагледно ще ви покажем стъпка по стъпка как бихте могли чрез няколко прегъвания да превърнете квадратно парче хартия в нестандартен и удобен книгоразделител.

За целта ще ви е необходим лист в квадратна форма с размер 10х10 см, както и чифт сръчни ръце.

Следвайте внимателно стъпките на сгъване и съвсем скоро ще се сдобиете с Оригами книгоразделител.

Ако искате да подсилите здравината на книгоразделятеля, така че да сте сигурни, че няма да се размести и падне, можете да приложите следния лесен трик: Закрепете малки магнитчета от двете страни на триъгълния връх. Така разделителят ще бъде по-стабилен и нищо няма да може да му попречи да ви напомни докъде точно сте стигнали с четенето.

Бихте могли да експериментирате с цветни хартии, а дори и да го изрисувате и украсите по ваша идея и вдъхновение.

Ако вече сте попълнили библиотеката си с нови вълнуващи заглавия и нямате търпение да се потопите в увлекателните истории на героите от вашите книги, не губете време, а започнете това приятно занимание час по-скоро. Само не забравяйте преди това да украсите страниците им с уникален книгоразделител, направен по ваше въображение

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти