Как да поддържаме кожата си според възрастта, в която се намираме

Ех, момичета и на 20, и на 30 по две
Снимка: netinfo

Непрекъснатите топ открития и хипернови проучвания в грижата за външния вид могат да объркат и нобелов лауреат, затова решихме да подредим хаоса, като изведем някои от най-важните и основни правила по отношение на грижата за кожата според различните декади от нашия живот.

На 20
Тук слоганът е: "Защити и възстанови". Какво по-хубаво от безгрижната младост, но не бъдете толкова лекомислени по отношение на кожата си. Многото излагане на слънце и парти маратоните, придружени с облаци гъст цигарен дим доста бързо могат да състарят лицето ни, тъй като свободните радикали в клетките се увеличават, от което торбичките под очите, подпухналият вид и умореното излъчване стават редовно наше отражение в огледалото.

Лятото е далеч, но като ни огрее не забравяйте да се защитите от жаркото слънце с козметични продукти, чиито фактор е над 30. Хидратацията на кожата също трябва да се извършва постоянно, подплатена с редовното консумиране на храни, богати на антиоксиданти, като морковите, броколите, спанакът, кивито, цитрусовите плодове, ябълките и др.

На 30
Кредото в четвъртата декада от живота ни гласи: "Ексфолирай и регенерирай". След 30 леките бръчки започват да стават по-видими, защото количеството на колаген (белтъкът, отговарящ за еластичността на кожата ни) в организма намалява. Това налага да използваме средства, които да покрият неговата липса, затова нанасяйте кремове и маски, богати на ретинол (витамин А) и пептиди. В комбинация с тези действия не пропускайте и редовната (поне веднъж седмично) и нежна ексфолиация на лицето чрез подходяща маска или лосион.

На 40
Дойдохме до мотото и на 40-годишните дами: "Изпъни и успокой". Вече е време да се обърнете към продуктите, в чиито състав влиза хиалуроновата киселина. Това съединение играе съществена роля в производството на съединителна тъкан и изгражда основата на междуклетъчното вещество. Хиалуроновата киселина се произвежда от организма ни, но с възрастта нивото й намалява, а освен това притежава и уникалната способност да свързва влагата. Една нейна молекула привлича 100 молекули вода, което спомага за изглаждането на бръчките.

На 50
50-годишни момичета, за вас се отнасят думите: "Хидратация и подхранване". След половин век активен живот хормоналният баланс се променя, което може да доведе до сериозно изсушаване на кожата. В случая най-ефикасни се оказват кремовете и серумите с по-голямо преимущество на глицерин и серамиди (естествени съставки на клетъчните липиди, които забавят стареенето на кожата). Добре е в допълнение да използвате екстракти от бял чай и соя, за да дадете солидна защита на лицето си срещу грозящата опасност на отпечатъците на времето.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти