Сърцераздирателната причина Морган Фрийман да носи ръкавица на едната си ръка по време на "Оскарите"

морган фрийман
Снимка: Getty

85-годишният Морган Фрийман присъства на наградите "Оскар" в неделя вечер, а зрителите забелязаха, че великият актьор носеше необичаен аксесоар, когато излезе на сцената.

Той бе придружен от актрисата Марго Роби, за да отпразнуват 100-годишнината на Warner Brothers Studios, а феновете на Фрийман забелязаха, че на лявата му ръка има ръкавица с дължина до лакътя.

Мнозина сметнаха, че това е просто решение на стилистите на актьора, но всъщност зад този моден избор стои една сърцераздирателна история, белязала живота на Фрийман.

морган фрийман
Снимка: Getty

През 2008 година актьорът претърпява тежка катастрофа в Мисисипи. Фрийман е шофирал късно вечерта, когато колата му излиза от пътя, преобръща се няколко пъти и пада в крайпътна канавка. Колата е толкова смачкана, че се налага да се режат ламарините ѝ, за да могат парамедиците на стигнат до актьора и да го извадят. Самият Фрийман е бил в съзнание и през цялото време се е шегувал с лекарския екип, пристигнал на място.

Спешните медици се опитали да окажат първа помощ на Фрийман, но се оказало, че нараняванията му са твърде тежки и се наложило да бъде закаран с хеликоптер до болница в Мемфис. Там станало ясно, че актьорът има множество счупвания и прекарал над 4 часа на операционната маса, за да опитат да спасят ръката му.

За щастие, Фрийман е продължил да бъде работоспособен след катастрофата, но последиците за лявата му ръка са трайни - нервите в ръката му остават увредени завинаги, а болките в рамото му са непрестанни. 

морган фрийман
Снимка: Getty

Вследствие на тези увреждания актьорът не може да движи лявата си ръка и тя започва да се подува. Именно това налага Фрийман да носи специална компресионна ръкавица, която да облекчава симптомите му. 

През 2010-та година Фрийман сподели в интервю за травмите от катастрофата:

"Нещата не се подобравят. Ако не си движиш ръката, тя започва да се подува. Не се бях замислял, че движим ръката си по милион пъти на ден. А сега не мога"

Това всъщност не е първият път, в който Морган Фрийман се появява с такава ръкавица на публично събитие. Миналата година актьорът откри Световното първенство по футбол, носейки подобна ръкавица.

Разгледайте галерията ни с най-добрите цитати на Морган Фрийман >>>

Прочети още за "Оскари" 2023:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти