Изражението на загубата: Анджела Басет не се зарадва на победата на Джейми Лий Къртис на "Оскарите"

Тазгодишната церемония по раздаване на наградите "Оскар" отново ни потопи в света на блясъка, лукса и известните. Където тези три неща се съберат на едно място рано или късно се ражда и интрига. 

Един от големите победители на вечерта беше 64-годишната актриса Джейми Лий Къртис, която получи първата си статуетка "Оскар" - за поддържаща женска роля във филма "Всичко, навсякъде, наведнъж". В категорията Къртис беше номинирана заедно с Кери Кондън ("Баншите от Инишерин"), Стефани Хсу ("Всичко, навсякъде, наведнъж"), Анджела Басет ("Черната пантера: Уаканда завинаги") и Хонг Чау ("Китът"). Една от тези дами определено не беше доволна от това, че Джейми Лий Къртис грабна приза, ако може да се съди по изражението и поведението ѝ. 

Обикновено когато са номинирани в дадена категория, но не спечелят, звездите все пак изразяват подкрепата си за победителя, въпреки че са се разминали с наградата, възторжената реч на сцената и снимките със статуетката. Не и Анджела Басет. Когато името на Джейми Лий Къртис беше обявено като носител на наградата за най-добра поддържаща женска роля и актрисата се качи на сцената, за да изрази радостта си от този момент, Анджела Басет имаше ледено изражение на лицето си. Актрисата, която играе ролята на Рамонда в "Черната пантера: Уаканда завинаги", не се усмихна, когато чу името на колежката си, и дори не стана за аплодисменти. 

Басет изглеждаше много разочарована от загубата си в сравнение с другите номинирани Кери Кондън, Хонг Чау и Стефани Хсу. Много потребители в социалните мрежи нарекоха реакцията ѝ „непочтена“ и я определиха като „огорчена губеща“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daily Mail (@dailymail)

„Това, че е актриса не означава, че винаги трябва да играе“ и "На Анджела Басет ѝ е позволено да е видимо разстроена от това, че не е спечелила "Оскар" бяха някои от коментарите, с които потребители изразиха своята подкрепа за актрисата. 

Фенове на Анджела Басет отбелязаха също, че тя вероятно е реагирала по този начин, защото е искала да посвети победата си на покойния актьор Чадуик Боузман, който изпълняваше главната роля в предходните филми от поредицата.

Любимите ни визии от тазгодишните награди „Оскар“

edna рожден ден една
Снимка: Edna.bg/Istock

 

Прочети още за "Оскари" 2023:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти