Бяха неразделни, а сега са врагове: Защо Гуинет Полтроу и Уинона Райдър не си говорят от 30 години

Има много причини едно приятелство между обикновени хора да приключи, но има и някои причини за край на приятелство, които могат да се случат само на известните. Като например да спечелиш Оскар за роля във филм, която е била предназначена за твоя приятелка.

Повечето хора определено не могат да се "похвалят" с такава причина за разрив в приятелството. Но според слуховете именно това е драматичната причина за краят на приятелството между актрисите Уинона Райдър и Гуинет Полтроу в края на 90-те години на миналия век.

12 звездни приятелства, които ще ви изненадат

Актрисите, които до преди това са били напълно неразделни изведнъж спират да се виждат и да общуват помежду си. Но какво точно се е случило между тях? И каква е причината за скандала? Разказваме сега:

Най-добри приятелки през 90-те

Райдър и Полтроу са засичани постоянно заедно от папараците в края на 90-те. По това време двете излизат с Мат Деймън и Бен Афлек, които също са най-добри приятели. Уинона има връзка с Мат Деймън, а Гуинет с Бен Афлек. Знае се, че Полтроу е запознала Мат Деймън и Уинона Райдър през 1997 година.

По това време и двете актриси са във вихъра на младостта и известността си. Райдър е добре позната с участието си в "Опасно привличане", "Едуард Ножиците" и "Малки жени". Полтроу пък тъкмо е снимала "Ема" и "Седем".

Полтроу откраднала сценарий от Райдър

Смята се, че разривът между двете най-добри приятелки идва, след като Гуинет попада на сценария за "Влюбеният Шекспир" в дома на Уинона и решава да направи всичко възможно, за да спечели тази роля. Версиите за случката всъщност са няколко - едни твърдят, че Полтроу е откраднала сценария от дома на Райдър. Други твърдят, че Гуинет само е видяла сценария в къщата на Уинона и се е свързала с агента си, за да се опита да получи ролята.

И при двата случая, Полтроу в крайна сметка получава ролята за филма от 1998 година и печели Оскар за "Най-добра актриса" за ролята си на Виола дьо Лесепс.

гуинет полтроу уинона райдър
Снимка: Getty

Гуинет Полтроу отрича кражбата

По време на интервю през 2015 година, Гуинет споделя, че историята с кражбата на сценария от Уинона Райдър е измислица.

"Това е някаква градска легенда. Кълна се, че не съм откраднала никакъв сценарий."

Актрисата споделя още, че не се е виждала с Уинона от доста години.

Полтроу е писала за Райдър в своя блог?

През 2009 година, когато Goop, сайтът на Полтроу, е все още нов на хоризонта, тя е написала публикация за своя бивша "приятелка и съперничка", за която се радва, че е преминала през "унизителна" ситуация.

"Едно време имах нещо като приятелка и съперничка. Оказа се, че много е искала да ме провали", пише Гуинет в поста си тогава. "Този човек наистина направи всичко по силите си, за да ме нарани. Бях много разстроена и ядосана. Чувствах всичко, което усеща някой, който е разбрал, че негов близък човек е токсичен и опасен. Сдържах се, за да не отвърна на удара. Опитах се да бъда по-умната. Но един ден научих, че на този човек му се е случило нещо злополучно и унизително. И ме заля чувство на дълбоко облекчение и... щастие. Не успях да остана по-умната."

Разбира се, покрай слуховете за бившето им приятелство и сегашна вражда, доста хора тогава предположиха, че Гуинет пише за Уинона, която през 2001 година бе на първите страници на всички таблоиди, след като беше арестувана и осъдена за кражба. Полтроу никога не разкри дали предположенията на всички са верни.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти