Разбивачка на семейства? Защо толкова много хора нападнаха Ариана Гранде

Ариана Гранде може да играе Глинда Добрата вещица в дългоочакваната филмова адаптация на бродуейския мюзикъл „Wicked“, но мнозина в интернет всъщност я смятат за истинско зло.

Носителката на "Грами" в последно време се намира в центъра на скандал, свързан с колегата ѝ от "Wicked" Итън Слейтър. Според някои съобщения, двойката е започнала да се среща на фона на раздяла със съответните им съпрузи - Гранде с Далтън Гомез и Слейтър с Лили Джей.

►Фенове са сериозно притеснени за Ариана Гранде, ето какво им отговори тя

16 песни за раздяла и техните драматични истории

Ответната реакция от страна на онлайн потребителите е толкова бурна, че Ариана Гранде беше принудена да се намеси и да призове феновете си да спрат да „изпращат омразни съобщения“ до различни хора в живота ѝ след издаването на албума ѝ Eternal Sunshine по-рано този месец.

30-годишната изпълнителка на „Thank U, Next“ беше подложена на нова вълна от критики след издаването на последния си албум, тъй като феновете смятат, че някои от песните ѝ са препратка към брака ѝ с бившия ѝ съпруг Далтън Гомез и новата ѝ противоречива връзка с Итън Слейтър. Според критикуващите, Ариана се опитва да оправдае поведението си в ситуацията. Албумът, вдъхновен от филма "Блясъкът на чистия ум" от 2004 г., с участието на Кейт Уинслет и Джим Кери, изглежда се занимава с разпадането на връзка, подобна на тази в лентата.

Певицата използва своя история в Instagram ден преди да се появи на Оскарите в драматичната си розова визия, вдъхновена от Глинда, за да изпрати следното съобщение до своите 380 милиона последователи: „Просто исках да кажа, че всеки, който изпраща омразни съобщения до хората в живота ми въз основа на вашата интерпретация на този албум, не ме подкрепя и прави абсолютно противоположното на това, което бих насърчила (и също така напълно погрешно тълкува намерението зад музиката)".

Най-зашеметяващите визии на Оскарите 2024

"Въпреки че този албум улавя много болезнени моменти, той също е изтъкан заедно с дълбока, искрена любов", продължава Гранде

Поп звездата беше изправена пред много критики през последните месеци, като много хора я определиха като „разбивачка на семейства“ поради факта, че Итън Слейтър беше женен за любовта си от гимназията Лили Джей, от която има малък син, преди да срещне Ариана Гранде и да започне скандалната им връзка.

"Разбивачка на семейства" ли е наистина Гранде и защо на хората им пука толкова много какво се случва в личния ѝ живот? Какъвто и да е случаят, експертите са на мнение, че феновете се склонни да проектират собствените си несигурности върху подобни ситуации – да не говорим, че жените често изпитват тежестта на омразата в моменти като този.

„Лично аз намирам за наистина любопитно, че ние, като общество, имаме дума за жените в тази ситуация – разбивачи на семейства – но нямаме аналогична дума за мъжете“, казва Мариан Фишър, професор по психология в университета „Св. Мери“ в Канада. „Това само по себе си ни казва кого в крайна сметка често обвиняваме в подобни ситуации.“

►Редно ли е да простите изневяра? Тези знаци ще ви подскажат

Някои може би използват този момент, за да оправдаят пренебрежението си към Гранде, чиято история на отношенията с Пийт Дейвидсън и други нейни бивши гаджета е била обект на много клюки.

„Една група хора вероятно никога не са харесвали Ариана Гранде и вероятно използват нейното поведение, както в миналото ѝ с мъже, които вече са имали връзка, така и сегашното ѝ поведение, като начин да оправдаят своето вече негативно мнение“, добавя Фишър. „Това са хора, които искат да демонстрират, че по някакъв начин са по-добри в прецизната си оценка на истинската същност на другите хора.“

Други фенове „може да се чувстват разочаровани от нейното поведение, мислейки, че нейната персона като нежна и мека личност е наистина това, което е тя, и отразява положителни личностни черти“, добавя Фишър.

„Скандалната“ част от тази история може да предизвика агресивни чувства у онези, които са чувствителни към новини за афери.„Аферите могат да предизвикат набор от емоции в нас“, казва Сесил Аренс, лицензиран клиничен социален работник. „Интензивността на нашия отговор до голяма степен ще зависи от това как го осмисляме, как се отнасяме към него, нашите лични ценности и, разбира се, нашият личен опит с изневярата.“

7-те вида изневяра и как да ги разпознаете

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти