Дизайнер разкрива скандална рокля на принцеса Даяна, носена в навечерието на сватбата ѝ

Булчинската рокля на принцеса Даяна е една от най-емблематичните на всички времена и макар да има много снимки от сватбата ѝ на 29 юли 1981 г. с тогавашния принц Чарлз (вече крал на Великобритания), нейното предсватбено облекло се пази в тайна – досега.

По повод 42-годишнината от сватбата на двойката дизайнерката Елизабет Еманюел, която заедно със своя колега и тогавашен съпруг Дейвид Еманюел стоят зад булчинската рокля на принцесата, разкрива пред британското издание HELLO какво е носила Даяна на сватбен бал преди големия ден.

Елизабет Еманюел Дейвид Еманюел
Снимка: Getty


Елизабет Еманюел и Дейвид Еманюел през 1981 г.

Вместо да избере традиционен бял цвят, принцесата залага на фактора „шок“.

„Даяна ме помоли да проектирам много секси рокля, която да шокира всички“, обясни Елизабет. Една снимка от архивите показва рокля тип русалка в цвят фуксия. Моделът с три-четвърти ръкави включва дълбоко V-образно деколте с драматични волани, които се спускат надолу по корсажа и полата. Вижте снимката ТУК.

Докато по онова време текат последните корекции, роклята е поставена върху манекен в студиото на Елизабет и нейния бивш съпруг Дейвид в Брук Сейнт, Мейфеър, и е покрита с тишу хартия.

Сватбен албум: вижте тук кадри от големия ден на принцеса Даяна и принц Чарлз >>>

„Материята беше наситена копринена тафта в шокиращо розово – малка секси кройка и такава, която със сигурност щеше да привлече вниманието! Имаше ниско дълбоко деколте и бе разкроена до коляното“, разказва Елизабет и добавя за принцесата: „Тя изглеждаше зашеметяващо!“

Елизабет признава, че не знае къде се намира оригиналната яркорозова рокля днес. През 2022 г. създава нейно копие за своя собствен архив, за да пресъздаде друга страна на Даяна, която Елизабет смята, че е интерпретирана погрешно в сериала на Netflix „Короната“.

През часовете, прекарани заедно, Даяна изглеждаше като щастлива и жизнена млада жена, а не като свитото момиче, което „Короната“ представя като притиснато от събития извън неговия контрол, смята Еманюел. Дизайнерката споделя: „Тя не беше такава. Винаги е била много жизнерадостна. И, знаете ли, смятам, че сме били достатъчно близки, че ако тя имаше огромни проблеми, може би щяхме да го знаем по онова време, защото тези проби и корекции са доста интимни“.

Животът на принцеса Даяна в снимки

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти