Ужасяващата роля, която Стенли Тучи не би изиграл отново: „Беше тежко преживяване“

Със сигурност познавате Стенли Тучи благодарение на незабравимите му роли в много обичани филми. Макар че обикновено му поверяват образите на второстепенните герои, 62-годишният актьор винаги пленява публиката с невероятните си превъплъщения.

Сред най-хитовите заглавия с негово участие са "I Wanna Dance with Somebody", "Игрите на глада", "Пърси Джаксън и боговете на Олимп" и "Дяволът носи Прада", като във всяка роля Тучи доказва, че е истински хамeлеон. 

По случай премиерата на новия си сериал „Citadel“ Тучи разговаря с ET и разкри коя от емблематичните си роли не би искал да повтори. Той сподели още и кои са тези, към които с радост би се завърнал.

„Не бих изиграл отново Джордж Харви в „Очи от рая“, това беше ужасяващо“, сподели Тучи пред ET. „Филмът е прекрасен, но беше тежко преживяване. Просто заради самата роля.“

стенли тучи
Снимка: imdb

В сърцераздирателната драма „Очи от рая“, базирана на едноименната книга от 2002 г. на Алис Сиболд, Тучи умело влиза с образа на садистичен сериен убиец, който е насилил и убил поне седем момичета.

Във филма една от жертвите му, 14-годишната Сузи, разказва от Рая как семейството ѝ преживява травмата от загубата. Близките на жертвата дори не подозират, че убиецът живее на крачка от дома им.

В „Очи от рая“ Стенли си партнира с други звезди като Рейчъл Вайс, Марк Уолбърг, Сюзън Сарандън и Сърша Ронан (на снимката).

стенли тучи
Снимка: Getty

След като прочел сценария, Стенли дори разказа, че се опитал да се измъкне от ролята на зловещия убиец. Човекът, който го убеждава да не се отказва от проекта, е режисьорът Питър Джаксън (който стои зад „Властелинът на пръстените“).

„Попитах Питър Джаксън защо ми дава тази роля. Опитах се да се откажа от нея, което е лудост, защото имах нужда от работа“, спомня си той. „Но попитах: „Защо ме искаш?“ И той отвърна: „Защото си забавен.“ И аз си помислих „ОК“. Разбирах какво имаше предвид.“

Тучи обясни още: „Мисля, че това, което имаше предвид, беше, не че няма да подходя сериозно, но че няма да изиграя ролята прекалено драматично.“

Стенли поясни, че когато влизаш в образа на толкова ужасяващ човек, няма как да оставиш ролята да те превземе. „В един момент филмът свърши. И просто трябва да се пребориш с този образ.“

Що се отнася до ролите, които с радост би искал да повтори, не е изненада, че Тучи би се завърнал отново в офиса на списание Runway.

стенли тучи
Снимка: imdb

„С удоволствие бих изиграл отново Найджъл в „Дяволът носи Прада“. Беше наистина страхотно изживяване“, призна той. „Бих изиграл отново и Пол Чайлд, във филма „Джули и Джулия“. Това са наистина прекрасни роли.“

Случайно или не, и в двете комедии Стенли си партнира с Мерил Стрийп, а зрителите са категорични, че екранната им химия е неоспорима.

стенли тучи
Снимка: Getty

Благодарение на участието в „Дяволът носи Прада“ Тучи се запознава със сестрата на колежката си Емили Блънт, Фелисити, която по-късно става негова съпруга.

Стенли Тучи през годините

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти