Успешна и без деца: Защо 78-годишната Хелън Мирън никога не стана майка

хелън мирън
Снимка: Getty/Gulliver

Хелън Мирън е една от най-невероятните актриси на нашето време. Носителката на Оскар е изключително вдъхновяваща дама, която служи като пример за мнозина, а ролите ѝ винаги са били повече от блестящи.

Но мнозина не знаят подробности за личния ѝ живот. Като факта, че е омъжена за съпруга си Тайлър Хакфорд от 20 години, но двамата са имали отношение много преди това. Друг интересен факт е, че актрисата няма свои деца. И това е бил неин съвсем осъзнат избор.

Тайлър Хакфорд има две деца от свой предишен брак и Хелън винаги ги е приемала за свои, но е факт, че самата тя никога не е ставала майка. 

Да остаряваш елегантно: Хелън Мирън през годините

В свои интервюта Мирън споделя своите лични мотиви за това решение и как животът ѝ се е стекъл по този начин:

Децата сякаш никога не са били в дневния ми ред. Бях твърде заета с това да бъда актриса. Не можех да си представя как бих могла да вмъкна едно дете в ежедневието ми, без то да страда от факта, че нямам време за него. Не съм взимала крайно решение, че не искам деца, но все си казвах "следващата година, следващата година, докато в един момент... вече нямаше "следваща година" и възможност за бебе.

Актрисата разкрива още, че не съжалява, че няма свои деца, защото има голямо семейство и има децата на съпруга си, които приема за напълно достатъчни.

Хелън Мирън
Снимка: Getty

Не ми е било писано, мислех си, че просто чакам подходящия момент, но той така и не дойде. Не ме интересува какво си мислят хората. Само отегчени старци са се осмелявали да ме питат дали съм раждала. Все ми казваха да побързам, ако искам да имам дете, а аз им отвръщах - "Майната ви, не искам!"

Мирън споделя още, че сексът не приключва с напредването на възрастта, а дори напротив, сега това преживяване е още по-страхотно за нея.

Когато бях на 20, сексът беше лишен от смисъл, странен. Сега е просто прекрасен!

Чудесно разбираме защо Хелън разсъждава по този начин и какви са нейните доводи. Жените днес чувстват постоянен натиск да балансират успешно между процъфтяваща кариера и примерно семейство. За много дами децата са изключително важно нещо, но за други те не са и никога няма да бъдат приоритет. Всеки има право на своя избор, ето защо трябва да приветстваме решението на всяка жена да има или да няма деца, семейство, успешна кариера. Защото щастието идва във всякакви форми и размери. А Хелън Мирън е страхотен пример за това как една дама е взела своето решение и не позволява чужди намеси! Аплодисменти!

Защо тези известни мъже решиха да нямат деца?

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти