Принц Уилям е "абсолютно бесен" заради обвиненията към семейството му

Новата книга на кралския експерт Омид Скоби, "Край на играта: Зад кулисите на борбата за оцеляване на кралското семейство и монархията", предизвика осезаемо напрежение в Бъкингамския дворец. Принц Уилям е "абсолютно бесен" заради разразилия се скандал, който отново изплува около кралското семейство, казва източник пред Entertainment Tonight (ЕТ).

Източникът казва също, че вече е имало голямо недоверие към принц Хари и Меган Маркъл и техните мотиви в кралското семейство, което току-що се е възродило в резултат на последните събития, довели до изтеглянето на книгата на Скоби от рафтовете в Нидерландия в деня на публикуване във вторник, след като нидерландската версия на "Край на играта" разкри имената на двамата членове на кралското семейство, за които се твърди, че са имали притеснения за цвета на кожата на сина на Хари и Меган, Арчи - крал Чарлз и Кейт Мидълтън.

Същият източник също така казва на ET, че връзката на братята Хари и Уилям е останала напълно разбита и затова е още по-малко вероятно двамата да се помирят в бъдеще.

Фактът, че обвиненията отново засипват кралското семейство, казва източникът, е ядосал членовете на семейството. В изявление за ET, говорител на нидерландския издател на "Край на играта", Xander Uitgevers, каза, че „коригираното издание на [книгата] от Омид Скоби ще бъде в книжарниците на [8 декември].” Що се отнася до причината, поради която издателят премахна книгата от рафтовете в Нидерландия, говорителят каза, че е „поради грешка, възникнала в нидерландското издание“.

Скоби настоя пред BBC, че в ръкописа, който е предал, не са споменати имена. Той също така каза, че е в ход "пълно разследване", за да се стигне до дъното на това как имената са били включени в нидерландската версия на книгата му.

Междувременно Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън в четвъртък присъстваха на Royal Variety Performance 2023 в Роял Албърт Хол в Лондон. Те не коментираха по никакъв начин въпроси на репортерите относно новата книга.

Скандалът избухна малко след като Скоби говори с ET и обясни защо повдига друга чувствителна тема в книгата си - твърдения за афера между Уилям и Роуз Ханбъри, бивша приятелка на семейство Уелс.

Въпреки че Скоби каза, че няма доказателства, които да предполагат, че слуховете – които се появиха за първи път през април 2019 г. – са верни, той намира за интересно това как Дворецът се справя със ситуацията зад затворени врати.

„Сметнах, че е наистина интересно да анализираме как Дворецът се справи с това“, казва Скоби във връзка с британските журналисти, които се ровят за някакво доказателство, което може да подскаже, че извънбрачната връзка е истина. „Просто тези слухове сами по себе си щяха да имат достатъчно негативно въздействие върху репутацията на Уилям. [...] Tова е нещо, което е невероятно вредно, според мен, за Уилям. Вероятно изглежда още по-лошо всъщност, че е имало някаква готовност да хвърли Хари под автобуса, просто за да накара тези неща да изчезнат." – добави Скоби.

Според скандалната книга, прессекретарят на двореца Кенсингтън, Крисчън Джоунс, се е опитвал многократно да накара Sun – първото издание, попитало за обвиненията в аферата – да спре да се рови в тази история. Източникът разкрива, че Джоунс дори му е казал, че е обещал на журналист от Sun другa секретна информация, свързана с кралското семейство, само и само да не пишат за предполагаемата извънбрачна афера на Уилям.

Скоби пише, че до юни 2019 г. Sun „внезапно изтеглят репортерите си от лова“ и че му е казано от високопоставен придворен как „Крисчън е помогнал да се сложи край“.Той също така твърди, че таблоидът след това е преместил фокуса си към писането на „поредица от разкриващи истории“ за принц Хари и Меган Маркъл.

Пет интригуващи разкрития, които ни дава книгата "Край на играта" на Омид Скобир

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти