Страхът на Двореца: Уилям е изневерил на Кейт, докато е била бременна?

кейт уилям
Снимка: Getty

Дворецът Кенсингтън e „положил всякакви усилия“, за да отмени слуха, че принц Уилям е изневерил на Кейт Мидълтън с дългогодишната семейна приятелка Роуз Ханбъри, се твърди в новата книга на кралският експерт Омид Скоби – „Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival“.

Според скандалната книга, прессекретарят Крисчън Джоунс се е опитвал многократно да накара Sun – първото издание, попитало за обвиненията в аферата – да спре да се рови в тази история.

„Крисчън беше толкова отчаян да спре [слуха] и си постави за задача да го направи“, казва бивш придворен пред Скоби.

Източникът разкрива, че Джоунс дори му е казал, че цялото това изпитание го „стресира“ и в крайна сметка е обещал на журналист от Sun другa секретна информация, свързана с кралското семейство, само и само да не пишат за предполагаемата извънбрачна афера на Уилям.

Скоби пише, че до юни 2019 г. Sun „внезапно изтегля репортерите си от лова“ и че му е казано от високопоставен придворен как „Крисчън е помогнал да се сложи край“.Той също така твърди, че таблоидът е преместил фокуса си към писането на „поредица от разкриващи истории“ за принц Хари и Меган Маркъл.

Скоби каза пред „Entertainment Tonight“ в четвъртък, че е „много внимателен“ относно това как се отнася към твърденията, че  Уилям е изневерил с Ханбъри, и то когато Мидълтън е била бременна с третото им дете, както и към предполагаемото разпадане на отношенията между принца на Уелс с някогашната приятелка на двойката.

„По правни причини има толкова много неща, в които човек не може да навлезе, но си помислих, че е наистина важно, дори слухът да си е слух“, казва Скоби. „И наистина не виждам доказателство, че зад това има нещо повече от обикновена кавга.“

Скоби също спекулира, че слуховете се разпространяват от години, защото 41-годишните Уилям и Мидълтън „никога не са ги обсъждали“ публично. „Тези слухове никога няма да изчезнат, въпреки че няма доказателства, които да предполагат, че са верни.“ – казва авторът на книгата.

Адвокатите на Уилям отхвърлиха обвиненията в изневяра през април 2019 г. От лондонската адвокатска кантора Harbottle & Lewis казаха на британските медии по това време: „Освен че е невярно и силно вредно, публикуването на неверни спекулации по отношение на личния живот на нашия клиент също представлява нарушение на неприкосновеността на личния му живот съгласно член 8 от Европейската конвенция за правата на човека“.

Нито Скоби, нито новинарските издания потвърдиха, че слуховете са верни, а Ханбъри беше видяна да присъства на коронацията на крал Чарлз III по-рано тази година, което донякъде разсея спекулациите, че тя е в лоши отношения с кралските особи.

Въпреки това Ханбъри, маркизата на Чолмондели, която е омъжена за Дейвид Чолмондели, 7-ми маркиз на Чолмондели, не позира за снимки заедно с Уилям или Кейт на историческата церемония.

В миналото Ханбъри е била виждана да общува с принца и принцесата на Уелс.

Семейството ѝ има дългогодишни връзки с кралските особи: бабата на Ханбъри по бащина линия, лейди Роуз Ламбърт, е била шаферка на сватбата на кралица Елизабет II с принц Филип през 1947 г.

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти