Достойнството преди всичко: Кейт и Уилям реагираха на обвиненията в расизъм

Принцът и принцесата на Уелс излязоха на червения килим на Royal Variety Performance в четвъртък. Тази публична поява беше по-различна от останалите, тъй като Кейт и Уилям са замесени в нов скандал, надвиснал над главите на кралското семейство тази седмица. 

Когато двамата излязоха от колата си, репортерите ги засипаха с въпроси, свързани с новата биографична книга на автора Омид Скоби - “Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival.” Холандският превод на книгата е временно премахнат от рафтовете на магазините, тъй като се съобщава, че в него са включени имената на членовете на кралското семейство, участвали в разговор, включващ проблемен коментар за цвета на кожата на Арчи - синът на Меган Маркъл и принц Хари.

В сряда вечер британският журналист Пиърс Морган назова кралските особи в шоуто си. Според Морган крал Чарлз и Кейт Мидълтън са имали притеснения, че Арчи ще се роди с тъмна кожа.

На фона на тази нова буря Кейт и Уилям запазиха привидно спокойствие. Във видео, заснето от PEOPLE на събитието, се чува как репортерите се провикват: „Ваше кралско височество, имате ли коментар относно книгата на Омид Скоби?“ и "Гледахте ли шоуто на Пиърс Морган снощи, Ваши кралски височества?"

Принц Уилям и принцеса Кейт не отговориха на въпросите. Вместо това те се приближиха един към друг и за кратко се хванаха за ръце, преди Уилям да сложи ръка на гърба на съпругата си и да преминат по червения килим.

От Бъкингамският дворец все още не са коментирали ситуацията около скандалните разкрития в книгата на Скоби.

В ексклузивно изявление пред PEOPLE, авторът казва: „След като написах и редактирах само английската версия на Endgame, мога да коментирам само този ръкопис – който не посочва имената на двете лица, участвали в разговора. Радвам се да чуя, че грешката в превода на холандското издание се коригира."

Холандските издатели Xander Uitgevers наричат споменатите имена в превода „грешка“ и казват в изявление до PEOPLE: „Коригираното издание на Endgame от Омид Скоби ще бъде в книжарниците в петък, 8 декември. Xander Uitgevers временно премахна книгата от продажба поради възникнала грешка в холандското издание."

39-годишният принц Хари и 42-годишната Меган, която е от смесен произход, са родители на 4-годишния си син принц Арчи и 2-годишната си дъщеря принцеса Лилибет.
 
В интервюто на двойката с Опра Уинфри през 2021 г. Меган каза, че има „притеснения и разговори за това колко тъмна може да е кожата [на Арчи], когато се роди“. Когато Опра попита кой е направил този коментар, Меган отказа да сподели, като каза, че разкритието би било твърде вредно.
 
Принц Хари добави: „Никога няма да споделя този разговор. Беше неловко. Бях малко шокиран.“

 

Прочети също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти