„Принцеса Пинокио загуби“: oправдаха Пиърс Морган за обидните коментари срещу Меган Маркъл

пиърс морган меган маркъл
Снимка: Getty

Британският медиен регулатор оправда журналиста Пиърс Морган за коментари срещу Меган Маркъл, съпругата на принц Хари, заради които са постъпили повече от 50 000 оплаквания на зрители, предаде Асошиейтед прес, цитирани от Vesti.bg.

"Това е ярка победа за свободното слово и ярко поражение за Принцеса Пинокио. Дали ще ме върнат на работа?", написа в Twitter 56-годишният Морган след решението на регулатора.

От Службата по комуникациите казаха, че макар и коментарът на Морган да е можел да засегне зрители, регулаторът "взима предвид свободата на словото".

"Според нашите правила телевизиите могат да включват спорни мнения като част от легитимен дебат в интерес на обществото", заяви регулаторът.

Разкрития за кралското семейство от биографията на Меган и Хари „Да намериш свободата“

Представяме кратка хронология за тези от вас, които не следят кралските новини:

По време на разговора на бившите кралски особени с Опра Уинфри светът научи шокиращи разкрития за трудностите и менталните проблеми на Меган, които до този момент са били скрити от светлината на прожекторите и измамния обектив на таблоидите: 

► Меган Маркъл с шокиращо признание: "Кралското семейство се страхуваше, че Арчи ще се роди с тъмна кожа" 

► „Повече не исках да съм жива“: Меган Маркъл признава, че Двореца ѝ е отказал помощ въпреки мисли за самоубийство 

► Тайната сватба, която Хари и Меган скриха от света: „Обадихме се на архиепископа и му казахме, че това е просто зрелище“

По този повод 55-годишният Морган заяви в ефир: „Съжалявам, но не й вярвам“ и „Няма да повярвам на нито една нейна дума, дори и да ми прочете прогнозата за времето!

Добави, че за него цялото интервю е едно „двучасово оплюване на кралското семейство“ и нарича Меган „Принцеса Пинокио“.

Медийният регулатор на Великобритания съобщи, че е започнал разследване след получаването на над 41 хиляди оплаквания от коментарите на Морган за Маркъл. Самият водещ признава, че в социалните мрежи многократко са разпространявани петиции с желание за неговото уволнение. Меган Маркъл също е подала оплакване пред медийния регулатор и телевизия ITV.

И така, непосредствено след като напуска студиото на предаването, Пиърс Морган публикува пост в Туитър, който гласи:

„В понеделник казах, че не вярвам на нищо, което казва Меган Маркъл в интервюто ѝ с Опра. Имах време да го обмисля, но нямам намерение да си върна думите назад. Ако не сте съгласни, добре. Свободата на словото е връх и аз с удоволствие ще умра отгоре му. Благодаря за любовта и омразата. А сега отивам да прекарам повече време със своите мнения.“

Признанията на Хари: Меган Маркъл, силата на терапията и призраците от миналото

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти