Приятелството като спасение: Моментът, в който Киану Рийвс вади Дрю Баримор от дупката на отчаянието

Днес Дрю Баримор е успешна и силна жена, преминала през немалко трудности, за да стигне до тук. Едва ли щеше да се превърне в това, което е, без помощта на истински и добри хора, които нарича свои приятели. Един такъв човек за нея е Киану Рийвс, който изиграва много по-голяма роля в живота ѝ отколкото вероятно си е представял. 

Известни са срещите на Дрю с алкохола, наркотиците и среднощните партита от най-ранна възраст. Добила голяма популярност като дете актьор, тя бързо и прекалено рано навлиза в осеяния с пороци свят на големите и то с помощта на майка си, която не виждала нищо грешно в това да водиш невръстно момиченце по клубовете в Лос Анджелис. Всичко това по-късно ще изпрати Дрю в психиатрична институция и ще я накара да ненавижда живота и себе си. 

Има обаче хора, които осветяват пътя ти, дори когато ти се струва, че всичко е изгубено. Киану се намесва в трудния живот на Дрю именно тогава, когато тя има най-голяма нужда от рамо, на което да се опре.

В един от епизодите на токшоуто си The Drew Barrymore Show, актрисата кани за гост Рийвс и използва този повод, за да разкаже трогателния спомен за това как той ѝ подарява един незабравим и важен за нея момент. Двамата сe познават от снимачната площадка на филма от 1986 г. "Babes in Toyland" – когато Дрю била само на 11 години.

Дрю разказва пред Киану за момент, в който се намирала в поредния клуб в Лос Анджелис и празнувала своя 16-ти рожден ден. Тогава той дошъл и я изкарал от там. "Ти влезе и ме хвана за ръката, изведе ме навън и ме качи на мотоциклета си," припомня Дрю на актьора. 

„Потеглихме и ти ме взе на пътуването на живота ми. Бях толкова свободна, бях толкова свободно човешко същество. И това беше онзи момент, в който просто си спомням как обичах живота и бях толкова щастлива. Този спомен ми е толкова скъп, защото колкото повече остаряваме, толкова по-трудно е да достигнем до това чувство.“ – разказва Дрю.

Този светъл спомен разсейва тъмнината на трудните моменти, с които младата актриса се борила и които все още я преследвали. Пораснала преждевременно и преживяла повече, отколкото едно дете може да понесе, тийнейджърката вече осъзнава, че трябва да впрегне всичките си усилия и да вземе живота си в ръце, за да усети отново онова неописуемо чувство на лекота и свобода. 

11-те най-добри цитата на Дрю Баримор

 

Прочети още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти