"Писано ни е да сме отбор" - историята на невероятното приятелство между Дрю Баримор и Адам Сандлър

дрю баримор адам сандлър
Снимка: Getty

Кръгът от приятели на един човек става все по-малък с годините, но истинските и добри приятелства, винаги устояват проверката на времето. Точно такъв е случаят с приятелството между Адам Сандлър и Дрю Баримор, които се запознават покрай общ проект преди повече от 20 години и все още имат страхотно и истинско приятелство!

В средата на 90-те кариерата на Дрю Баримор не върви в посоката, в която на нея ѝ се иска. Макар да ѝ предлагат роли, Холивуд я е заклеймил като "лошо момиче". Адам Сандлър пък е "новото халпе" на хоризонта и започва да добива популярност покрай филма Billy Madison.

Дрю от своя страна вече има дългогодишна холивудска кариера зад гърба си, но сякаш е започнала да страни от светлините на прожекторите и около нея не се вдига толкова шум. Тя решава, че трябва да се срещне с Адам, да го опознае и да започнат работа по общ проект. Но всичко това се оказва доста по-трудно, отколкото си е мислила.

Дрю все пак се опитва да се свърже с него и двамата си уговарят среща в кафене. Виждат се и Дрю осъзнава на мига, че двамата са страшно различни.

Тя разказва за първата им среща: "Беше очевидно, че не си пасваме изобщо. Изглеждахме като отличничката на класа и някой пънкар уредени на сляпа среща. Но се здрависахме, благодарих му за отделеното време и започнах да му разказвам за идеите ми. Казах му, че нещо ме кара да вярвам, че ни е писано да бъдем отбор и да работим заедно."

След известно време Адам открива сценарий, който има потенциал и го споменава на Дрю. Той все още не нуждаел от малко обработка и Адам решил да го оправи с помощта на още няколко комедианта. Трябвало да намерят и подходящите актьори, а Дрю била първа в списъка на Сандлър. Когато режисьорът видял химията между Дрю и Адам, филмът веднага бил избран и снимките на "Сватбеният певец" започнали.

Снимачният процес бил истинско забавление. Адам разказва за него в интервю: "Колко зле може да бъде един работен процес, ако си партнираш със сладката Дрю?". В същото интервю двамата споделят колко приятно е да работят заедно и колко се радват, че са станали не само колеги, но и приятели. Химията помежду им се забелязва не само на екран, но и по време на събитията, на които са заедно - те винаги се смеят и определено си прекарват добре.

дрю баримор адам сандлър
Снимка: The Wedding Singer / Juno Pix and co-producers

Адам разказва, че когато се е запознал с Дрю, я помислил за мъжко момиче и то в най-добрия смисъл на думата. Тя не била смутена от него, не се притеснявала. 

Приятелството им продължава да разцъфва през годините и след известно време двамата участват в още една романтична комедия - "50 първи срещи". Дрю прочела сценария и го намерила за изключително дълбок, емоционален, но все пак лек и романтичен. Тя искала да бъде част от проекта на Адам и така той я поканил да се снима заедно с него и да бъде част от продуцентския екип. Филмът излиза на голям екран за Деня на влюбените през 2004 година и печели над 280 милиона долара!

дрю баримор адам сандлър
Снимка: 50 First Dates / Happy Madison Productions and co-producers

Но това не е последната романтична комедия, в която ги виждаме да си партнират на екран. Двамата обединяват сили отново за филма "Заедно по принуда". Оказва се, че ролите им растат заедно с тях. В "Заедно по принуда" двамата играят родители, каквито са вече Адам и Дрю в реалния живот.

В интервю Дрю споделя, че обича Адам и целия му екип: "Той е най-добрият приятел, за който едно момиче може да си мечтае. Винаги се подкрепяме, в работен и житейски план, подкрепяме половинките ни в реалния живот, децата ни. Пораснахме заедно." Адам разкрива, че Дрю има специално място в сърцето му и винаги ще я защитава.

дрю баримор адам сандлър
Снимка: Blended / Happy Madison Productions and co-producers

Хората веднага забелязват химията помежду им и колко добре се разбират и резонно изникват въпросите дали някога са били нещо повече от приятели. И двамата казват, че никога не е имало нещо романтично между тях. "Никога не сме били двойка, не сме излизали на срещи. Всичко е платонично. Ние сме като брат и сестра", споделя Дрю.

Многократно двамата са заявавали, че никога не са пресичали границата на приятелството, макар да са снимали няколко романтични филма заедно. Дрю вярва, че точно за това са останали в толкова добри отношения: "Може би за това си останахме толкова близки след всички тези години. Между нас никога не е имало неловки моменти."

Сандлър е женен за актрисата Джаки Сандлър от 2003 година насам. Той е споделял, че съпругата му също е много близка с Дрю и никога не е имало ревност помежду им.

"Случвало се е да снимаме романтична сцена с Дрю и да си мисля, че сме готови, че всичко е минало супер и имаме идеалния кадър. Тогава виждам как съпругата ми клати глава срещу мен и ми казва да се върна и да се опитам да го направя по-добре."

дрю баримор адам сандлър
Снимка: Getty

Дрю и Адам често си дават окуражителни думи, двамата определено се възхищават един на друг. По време на церемония по награждаване Баримор трябваше да представи Сандлър, който бе номиниран и тя го направи по следния начин: 

"Обичам този мъж толкова много и винаги съм вярвала в него. Знам, че всички го подкрепят, защото е заслужил уважението на мнозина. Ти заслужаваш най-доброто, даваш най-доброто от себе си и си най-добрият. Обичам те много!"

Адам също признава, че Дрю е много скъпа на сърцето му: "Да пораснеш заедно с нея е много забавно. Тя има страхотен дух и я обичам."

Приятелството на Дрю Баримор и Адам Сандлър през годините

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти