Матю Пери шокира Холивуд: "Не знам защо хора като Киану Рийвс са живи"

С наближаването на датата, на която трябва да излезе биографичната книга на актьора от "Приятели" Матю Пери, започват да излизат и все повече пикантни подробности от четивото.

Последното е меко казано скандално и наистина необяснимо. В откъс от книгата, носеща името Friends, Lovers and the Big Terrible Thing, актьорът пише нещо доста смущаващо за колегата си Киану Рийвс.

В откъса Пери разказва за приятелството си с починалия актьор Ривър Финикс, брат на Хоакин Финикс и пише следното:

"Ривър беше прекрасен човек, вътрешно и външно. Оказа се, че е твърде красив и добър за този свят. Винаги става така - най-талантливите си отиват първи. Защо талантливи новатори като Ривър Финикс и Хийт Леждър умират, а хора като Киану Рийвс все още крачат сред живите?"

киану рийвс
Снимка: Getty/Gulliver

Този откъс предизвика вълна от коментари не само сред феновете на Пери и Рийвс, но и сред цялото общество. Матю Пери все пак реши да коментира скандалния откъс пред списание PEOPLE и се извини:

"Аз съм голям фен на Киану Рийвс. Просто избрах случайно име и го написах, грешката е моя и се извинявам. Трябва да напиша моето име вместо неговото."

В биографичната си книга Пери разказва открито за борбата си със зависимостите и най-вече за борбата си с алкохолизма.

Пери започва да се снима в "Приятели", когато е на 24 години, а зависимостта му започва да се прокрадва още тогава.

"Не можех да се справя. Когато станах на 34 вече бях затънал сериозно. Но имаше и години, в които бях трезвен. По време на снимките на 9-ти сезон на сериала бях трезвен и точно тогава ме номинираха за "Най-добър актьор". Едва ли е било случайност."

матю пери
Снимка: Getty/Gulliver

В най-трудните си периоди Пери разказва, че е тежал едва 58 кг. и е взимал по 55 хапчета Викодин на ден. "Не знаех как да спра. Ако в този момент от полицията ми бяха казали - тази вечер няма да пиеш или те прибираме зад решетките, аз щях да започна доброволно да си събирам багажа. Зависимостта е коварна и прогресира. Ставаше все по-зле с всяка изминала година."

Днес, мрачните времена са зад гърба на актьора. Той е горд, че е трезвен, макар да не иска да споделя от колко време и се надява, че ще успее да се пребори със зависимостите си веднъж завинаги.

Матю Пери през годините

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти