Любимото момиче на Холивуд на 49: Историята на Дрю Баримор

Вяра Иванова

Днес любимото момиче на Холивуд, Дрю Баримор, празнува своя рожден ден! Припомняме ви нейната осеяна с добри и лоши моменти история, която я доведе до това, което е днес - една успешна и уверена жена на 49 години. 

Първа работа на годинка, първо напиване на 9 години, нехайна майка, кокаинова зависимост на 12, комуна за наркозависими и психиатрия в тийнейджърските години - това накратко описва първите години от живота на добре познатата ни и толкова лъчезарна актриса Дрю Баримор.

Тя с две ръце може да потвърди, че не е никак леко и лесно да си дете-звезда в Холивуд. Всичко започва много приказно за малката Дрю и едва не завършва с кошмар. От малка тя има проблеми с родителите си - баща ѝ не присъства в живота ѝ, а майка ѝ е по-скоро като добра приятелка, отколкото като стабилно родителско присъствие. Самата ѝ майка започва да я води по нощни клубове, когато Баримор е все още невръстно дете.

Големият пробив на Дрю в киното идва през 1982г., когато тя участва във филма "Извънземното" на Стивън Спилбърг, който е и неин кръстник. Майка ѝ Джейд, която също мечтае за бляскава кариера, веднага яхва гребена на вълната и започва да изтисква максимума от славата на дъщеря си. Започва да я води на партита, да я облича не според възрастта ѝ и нещата бързо излизат извън контрол.

дрю баримор
Снимка: Getty/Gulliver

Ето какво разказва самата Баримор за този период:

Това е рецепта за бедствие. Да пуснеш едно дете толкова рано да се оправя само със славата. Но хубавото е, че на 14 бях приключила с всичко. Бях минала през кризата на средната възраст, бях в какви ли не клиники, бяха ме отписали, бях на дъното. Но след това разбрах как сама да си бъда родител и се измъкнах от дупката."

Вижте в нашата галерия още от най-силните думи на Дрю Баримор:

11-те най-добри цитата на Дрю Баримор

Но преди да се случи всичко това, актрисата минава през ужасно тежък и мрачен период. Влиза и излиза от клиники за зависимости и психиатрични проблеми. Злоупотребява с алкохол и наркотични вещества, дори прави опит за самоубийство. И всичко това преди да навърши 14 години.

дрю баримор
Снимка: Getty/Gulliver

"Когато бяха малка, майка ми ме питаше дали искам да отида на училище или да отида с нея на парти в Студио 54. Разбира се, че избирах купона. Кое дете би избрало да отиде да учи? Това бе грешка на майка ми."

Дрю е виждана неведнъж да танцува по цяла нощ в известното Студио 54, макар вечерният час за едно 8-годишно дете отдавна да е минал. Именно там тя е започнала да пуши, да употребява алкохол и наркотици и то едва на 9, в присъствието на майка си.

Баримор разказва, че никога не е водена в парка, за да си играе, никога не й е четена приказка за лека нощ. Баща ѝ е бил алкохолик и физически насилник, който е отсъствал през повечето време, а майка ѝ е била жадна за слава актриса, която се е отнасяла немърливо към дъщеря си.

дрю баримор
Снимка: Getty/Gulliver

След опита за самоубийство, Дрю решава да сложи край на порочната спирала и решава да вземе сама живота си в ръце. Така, едва 15-годишна, Баримор се разграничава от родителите си по съдебен път и заживява сама. Пораснала преждевременно и преживяла повече, отколкото едно дете може да понесе, тийнейджърката вече осъзнава, че родителите ѝ не са способни да ѝ осигурят стабилна семейна среда и подкрепа.

Актрисата заживява сама, но ѝ е трудно да получи работа в Холивуд заради мрачната слава, която се носи около нея. Дрю споделя, че е трябвало да се научи сама как да готви и да чисти и дълго време е работила като сервитьорка, за да се издържа. 

През 1995г. актрисата вече е успяла малко по малко да се завърне към актьорската кариера и тогава излиза скандалната ѝ корица за Playboy. Тогава Баримор е 20-годишна и се е превърнала от непокорно и проблемно зависимо дете в млада дама изкусителка, която шокира обеществото за пореден път.

дрю баримор
Снимка: Getty/Gulliver

През годините се е говорило много за фамилията Баримор, която е знатно актьорско семейство в Холивуд. А несполуките им започват още от 18-ти век. Някои твърдят, че над семейството тегне мрачно проклятие, защото доста от членовете му страдат от зависимости, правили са опити за самоубийство, загивали са трагично или са имали тежки семейни проблеми.

Вече на 48 и с две прекрасни деца, Дрю Баримор доказва, че човек сам кове съдбата си и сам решава по кой път да поеме животът му. Тя е успяла да изплува от мрака, в който се е намирала като дете и днес не се страхува или срамува да разказва за трагичните периоди в живота си, които са я белязали, но и са я направили по-силна.

дрю баримор
Снимка: Getty/Gulliver

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти