Кейт и Уилям тайно стоят зад официален отговор на Бъкингам към Меган и Хари

Интервюто на Опра Уинфри с принц Хари и Меган Маркъл предизвика множество реакции през март 2021 г., а сега става ясно, че принцът и принцесата на Уелс са взели участие в изявлението от Бъкингамския дворец в отговор на медийната сензация.

Макар да се очаква, че думите са дошли официално от кралица Елизабет, преди дни The Times сподели откъс от новата книга „Придворни“ (“Courtiers”) на кралския биограф Валентин Лоу. В нея авторът твърди, че принц Уилям и Кейт Мидълтън са повлияли на разпространената позиция.

Тя гласи: „Цялото семейство е натъжено да научи в пълна степен колко предизвикателни са били последните няколко години за Хари и Меган. Повдигнатите въпроси, особено този относно расата, са тревожни. Въпреки че някои спомени може да се различават, те се приемат много сериозно и ще бъдат адресирани от семейството лично. Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат много обичани членове на семейството.“

► Дворецът наруши мълчанието: ето каква е реакцията след скандалното интервю на Меган и Хари

Твърди се, че именно думите „някои спомени може да се различават“ идват от Кейт и Уилям.

„Имаше много по-мека версия“, каза вътрешен човек пред автора Валентин Лоу. „Дебатът беше дали ще се издигнем напълно над това и ще бъде ли предложена маслинова клонка на Хари и Меган като „много обичани членове на семейството“? Или ще има момент, когато трябва да се наложи намеса и да се предложите мнение?“

Елегантното „сбогом“ на Меган Маркъл

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж не харесват „по-меката версия“ и искат нещо, което да изясни, че семейството им не е съгласно с версията на Хари и Меган за събитията.

„Те искаха да бъде малко по-кораво“, добави източникът. „И двамата бяха на едно мнение, че имаме нужда от нещо, което казва, че институцията не приема много от казаното.“

Тогава личният секретар на принц Уилям, Жан-Кристоф Грей, предлага „някои спомени може да се различават“ и херцогинята на Кеймбридж застава зад него.

„Кейт беше тази, която ясно каза: „Историята ще съди това изявление и освен ако тази фраза или фраза като нея не бъде включена, всичко, което са казали, ще се приеме за истина“, пише Лоу в книгата си.

Уилям, Хари, Кейт и Меган заедно в скръбта

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти