Поредна раздяла за Хари и Меган: освободиха имението си в Уиндзор

След като през последната седмица прекратяването на 20-милионния договор на принц Хари и Меган Маркъл със Spotify се превърна в основна тема в медиите, една друга предизвестена раздяла за кралската двойка стана факт.

Херцозите на Съсекс официално освободиха имението Фрогмор Котидж, Обединеното кралство. Това беше домът, подарен им от кралица Елизабет II година преди двамата да напуснат кралското семейство.

Новината идва повече от три месеца, след като двойката беше помолена да напусне кралската резиденция. Имението бе реновирано специално за тях и те отсядаха там по време на пътувания до Англия, откакто се преместиха в Съединените щати през 2020 г.

„Можем да потвърдим, че херцогът и херцогинята на Съсекс са напуснали Фрогмор Котидж“, каза сър Майкъл Стивънс на годишния брифинг, свързан с кралските финанси, съобщи Sky News вчера.

„Няма да навлизаме в подробности относно тези договорености.“, поясни той и добави: „С увереност може да се каже, че, както беше посочено по-рано, херцогът и херцогинята са платили разходите, направени от Суверенната безвъзмездна помощ във връзка с обновяването на Фрогмор Котидж, като по този начин оставят на Короната един значително подобрен актив."

Припомняме, че през март говорител на двойката потвърди, че „херцогът и херцогинята на Съсекс са били помолени да напуснат резиденцията си във Фрогмор Котидж.“

По това време NBC News се свърза с Бъкингамския дворец, но не получи коментар.

меган и хари
Снимка: Getty

Новината дойде повече от месец след излизането на противоречивите мемоари на Хари, „Резервният“, в които той критикува кралското семейство.

В книгата той говори за това как той и Меган са придобили Фрогмор Котидж, обяснявайки, че през 2019 г., когато тя е била бременна с вече 4-годишния им син принц Арчи, неговата баба, покойната кралица Елизабет II, е предложила дома на него като официална резиденция, след като той ѝ казал, че „имат нужда от ново място за живеене“.

Освен това той подчерта в книгата, както и в документалния си филм по Netflix, че предишният им дом Нотингам Котидж в двореца Кенсингтън е бил „очарователен, но твърде малък“.

принц хари меган маркъл
Снимка: Getty

Преди да се нанесат, Хари и Меган реновираха Фрогмор Котидж, трансформирайки петте апартамента в една резиденция. Тогава Хари отбеляза, че кралицата е дала на него и Меган разрешение да реализират проекта, за да може, по негови думи, да „направи мястото обитаемо“.

Проектът струва 2,4 милиона британски лири и първоначално бе покрит от суверенната безвъзмездна помощ, която идва от Обединеното кралство, защото Хазната финансира разходите за домакинствата на кралските особи и пътните им разходи.

Ремонтът на Фрогмор Котидж обаче предизвика обществена реакция заради използването на държавни пари. В крайна сметка Хари и Меган изплатиха сами разходите за реновирането.

В средата на 2020 г. двойката се премести в Съединените щати, купувайки дом за 14 милиона долара в родната на херцогинята Калифорния.

Последното посещение на Хари във Фрогмор Котидж бе по-рано този месец по време на пътуване до Лондон, за да свидетелства по делото, което заведе срещу Mirror Group Newspapers Ltd.

В документалния сериал на Netflix от 2022 г., Хари говори за напускането на Обединеното кралство, след като със съпругата му се оттеглиха като работещи кралски особи.

„Винаги сме си представяли как Арчи тича из градината във Фрогмор и скача в езерото на кралицата“, обясни той. „Всичко това беше част от нашето бъдеще и всичко се промени наистина, наистина бързо. Знаехме, че ще си поемем малко въздух след това много болезнено преживяване, в което бяхме заседнали, но ни беше и много тъжно да напуснем.“

Вижте непоказваните лични снимки на Меган и Хари

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти