Време е за разчистване на кралски сметки: принц Хари върна парите за ремонта

принц Хари
Снимка: Getty

Принц Хари върна парите за ремонта на резиденцията си до замъка Уиндзор, точно както беше обещал, когато напускаше задълженията си в Британския кралски двор, съобщава Би Би Си, цитиран от Dariknews.

Разходите, изчислени на 2,4 милиона паунда (повече от 3,1 милиона щатски долара) между 2018 и 2019 г., бяха покрити с пари на данъкоплатците чрез т. нар. Sovereign Grant (публични средства за Кралския дом), но Хари и съпругата му Меган Маркъл обещаха, че ще ги върнат.

Меган Маркъл отвръща на удара: "Светът е едно токсично място, в което кликовете са най-важни" >>>

Разкрития за кралското семейство от биографията на Меган и Хари „Да намериш свободата“

Резиденцията Фрогмор Котидж е къща, построена през 19 век, през която са преминавали различни членове на британската кралска фамилия и е трябвало да бъде дом на херцозите на Съсекс.

Говорителят на принц Хари заяви в понеделник, че сметката за възстановяване е платена изцяло. Плащането, което първоначално предложи принц Хари, покри изцяло необходимите разходи за обновяване на Фрогмор Котидж, собственост на Нейно Величество Кралицата, и ще продължи да бъде британската резиденция на херцога и семейството му, каза той.

Sovereign Grant са средствата, които правителството дава на кралицата и с които се изплащат заплатите на Кралската фамилия, официалните пътувания и издръжката на дворците.

Меган Маркъл и принц Хари със „строго секретен“ холивудски проект >>>

Хари и Меган прекрасни под дъжда

В продължение на десетилетия финансирането на данъкоплатците беше чувствителен въпрос за кралското семейство. Критиците посочват, че Sovereign Grant кара монархията да живее екстравагантно.

Хари и Меган се бяха договорили да върнат парите за възстановяване като част от плановете, изготвени, когато през март се оттеглиха от задълженията си на кралски особи.

През януари тази година херцогът и херцогинята на Съсекс обявиха, че ще спрат да използват титлата Негово кралско величество и по този начин престават да получават публично финансиране, като престават да бъдат активни членове на кралското семейство.

Хари и Меган, бивша актриса, сега живеят в САЩ и наскоро подписаха договор с Нетфликс за авторски права на производство. >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти