“Грехът те отдалечава от Бога”: Свежен Младенов за наркотиците и вярата

Тази сутрин ексклузивно интервю пред Мариян Станков – Мон Дьо по NOVA даде актьорът Свежен Младедов. 

Той каза следното: ,,Едно от най-съдбоносните неща в живота ми е, че срещнах Господ. Съдбоносно е, защото преди това нямах нищо, живеех ден за ден. След това разбирах, че има някой създател, който е най-важният, най-всемогъщият и той ме обича така, както никой друг. Това променя живота. Преди не съм знаел, че има тъмнина. Аз се забавлявах много.” 

На въпрос относно това колко е потънал в мрака на наркотиците, Свежен отговори, че не много. Актьорът сподели, че е опитвал всякакви хапчета и това е продължило около година. 

,,На човек какво му липсва най-много - да е харесван и обичан. Това ми е липсвало тогава, това ми липсва и сега понякога. Това са важните неща. Ако трябва да кажа други глупости, като дали съм живял в богато семейство - не. Дали съм имал достатъчно храна на масата - не. Дали съм имал достатъчно дрехи - не. Средата, в която аз растях, е в кв. Свобода, в работническо семейство.” 

На въпрос дали дрогата е запълвала някакви дефицити в него, той отговори следното: ,,Това е разковничето. В моментите, в които се убивахме, ставахме такива, каквито искахме. Излизахме извън себе си.” 

,,Разбрах, че не трябва да се подхлъзвам, когато влизаха най-тежките наркотици като хероин. Братът на най-добрия ми приятел беше вече абстинентен и ние видяхме резултата преди да сме започнали. Това е по-основното, което ни спаси. Посягал съм към по-леки наркотици през годините, но по-инцидентно. Сега нямам нужда от това. Предлагали са ми, аз съм отказвал. Грехът те отдалечава от Бога, теб те е срам да отидеш при него.”, каза още актьорът.  

,,Ако се вглеждаш само в духовните ценности, пак не си на прав път. Понякога е много по-ценно да направиш нещо, а не просто да обичаш. Много рядко съм имал тежки моменти, не знам дали защото така ги приемам или не. Много от нещата, които имам, ги усещам все едно са ми дадени наготово. Като видя, че нещо е правилно, тръгвам в тази посока.”, допълни Младенов. 

Свежен сподели още: ,,Тази година ставам на 50, а можех да съм на място, на което можех да бъда на 35. Ако бях достатъчно активен, бърз и преследващ целите си, щях. Ама кой знае всъщност. Възможно е мързелът да присъства в това нещо, но той присъства преди да се захвана нещо, а не когато вече съм го подхванал.” 

,,Нещата, които бих поправил в живота си, са свързани с личността. Бих искал да общувам повече с хората, да ги разбирам, да помагам. Не съм сигурен, че ме вълнуват някакви кариерни върхове. Понякога съм лишен от амбиции.”, допълни той.  

Относно филма “Чума” Свежен сподели следното: ,,Почти не съм си мислел да кажа “не” на тази роля. Когато прочетох сценария, видях че е един душевно богат образ. Това, което мен най-много ме впечатлява, е бащината любов на чорбаджи Йордан не само към сина си, а към всички. Преди да стана баща съм играл такъв, но няма нищо общо. Чумата в днешно време е сравнението и желанието да имаш още и още, без въобще да ти е нужно. Това да имаш власт и да си най-силният. Урокът на този филм е да бъдем хора, да оставим човешкото в себе си.” 

На въпроса относно това каква е цената, която е платил, за да стигне дотук в живота, той отговори: ,,Да се откажа от много първични страсти, само да се забавлявам. Днес нищо не струва, за да бъда Свежен Младенов, Толкова, колкото да си клошар на Славейков. Най-странното е, че почти на 50 не съм и наполовина на мъдростта, която трябва да бъда за тази възраст. Може би съм достатъчно глупав, за да не мога да си отговоря на много въпроси и само се лутам между добро и зло.”

Приканваме ви да си припомните нашата галерия, посветена на нещата, които не знарм за Свежен Младенов:

Какво не знаем за звездата от „Алея на славата“ Свежен Младенов

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти