Супермодел на 9 години – красота или пошлост?

Супермодел на 9 години – красота или пошлост?
Снимка: netinfo

Миналата година ви разказахме за Кристина Пименова. Коя е тя и защо личността ѝ буди противоречиви коментари от обществото, можете да си припомните в следващите редове:

Помните ли онези времена, когато бяхме малки и си мечтаехме да пораснем, за да можем да носим красивите рокли на мама, да си слагаме ярко червило, да вървим на токчета, без да хлопат под краката ни и да залитаме с тях?

За 9-годишната Кристина Пименова, наричана „най-красивото момиче на 21-ви век“, тези мечти вероятно ще останат завинаги неизживяни, тъй като кариерата на малката красавица започва, когато тя е едва на 3 годинки.

Родената в Париж Кристина е дете на футболиста Руслан Пименов. Малко след появата ѝ на бял свят семейството ѝ се мести в Москва. Майка ѝ Гликерия открива в малкото момиченце чар, безупречна красота и фотогеничност и решава да развива тези негови качества в кариера на модел.

Така шест години по-късно портфолиото на невръстното дете включва ревюта, кампании и фотосесии за едни от най-големите световни модни лейбъли като "Прада" (Prada), "Бърбъри" (Burberry) и "Бенетон" (Benetton). Успех, с който не могат да се похвалят доста по-големи и улегнали професионални модели.

Именно майката на Кристина се изявява като неин мениджър. И осъзнавайки силата на интернет и социалните мрежи, Гликерия постоянно публикува снимки на своята малка дъщеря, които срещат разнородни и противоречиви реакции от страна на потребителите.

Докато за едни ангелската красота на детето е модел за подражание и буди у хората адмирации и възхищение, то за други е недопустимо едно 9-годишно момиче да бъде третирано като професионален модел на такава ранна възраст и да бъде представяно като сексуален обект.

Няма съмнение, че това малко прелестно създание е безкрайно красиво. Но все пак нека не забравяме, че детството е един от най-прекрасните мигове в живота и на децата трябва да се дава шанс да го изживеят пълноценно. Има време малката Кристина да бъде истинска жена, да бъде модел за подражание и да събира комплименти за красотата си. Но това вероятно трябва да се случи в бъдеще, а не сега.

От друга страна, не бива да забравяме, че почти всички световни модни брандове използват именно деца модели при представянето на детските си колекции дрехи и аксесоари. Така малките се учат още от ранна възраст на професионално поведение, попадайки в една реална конкурентна среда на модния бизнес. Която понякога обаче се отразява пагубно на психиката и съзнанието им, когато пораснат.

Споделете с нас вашето мнение? Редно ли е едно 9-годишно дете да бъде супермодел и еталон за красота?

*Към днешна дата Кристина вече е на 10 години и продължава с модните си изяви, като ги съчетава с ученето и уроците по художествена гимнастика, които посещава при бившата руска състезателка и носител на множество златни медали Олга Карпанова. (бел. ред)

Прочетете още:

Модни престъпления

Аз, фешън жертва!

Песен на стила

Ужасните жертви в името на модата

Как модата може да навреди на здравето ни

Жертви на модата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти