Стефания Колева за уроците на великия Стефан Данаилов и отношенията с дъщеря ѝ

На 5-ти декември се проведе четвъртото от поредица специални събития на Edna.bg - "Историите на Edna жена: Сценарият на живота". Събитието имаше за гости едни от най-популярните и обичани актриси в България - Стефания Колева, Милица Гладнишка и Йоанна ТемелковаДнес ще повдигнем завесата, за да ви споделим какво имаха да кажат специално за Edna.bg прекрасните дами, които направиха това събитие толкова забавно, вдъхновяващо и запомнящо се.

Пред камерата на Edna.bg застана Стефания Колева, която ни разказа в ексклузивно интервю за уроците, на които я е научил великият Стефан Данаилов, какви уроци би дала тя самата на бъдещите актриси и какви са отношенията между нея и вече порасналата ѝ дъщеря.

***

Стефания е била в класа на Стефан Данилов и сподели за всички уроци, които е попила от него:

"Стефан ме е научил на толкова много. От него можеше ежедневно, на ежедневна база да си щипеш уроци. Това, че не бива да се взимаш на сериозно, беше едно от тези неща. Беше изключително честен и прям по отношение на таланта ни, защото не биваше да си правим илюзии. И за това, което ни очаква. Много искаше да вярваме в тази професия и да знаем, че тя не е само цветя и рози. Мисля, че всеки един от нашия клас знаеше какво го очаква и така до известен степен бяхме подготвени. Освен това, той беше човек, който още много рано ни пускаше по сцените да играем, което е много важно за нашата професия. Другото, на което ни научи, че всеки трябва да си носи кръста."

стефания колева
Снимка: Edna.bg

Попитахме я дали самата тя била дала някакъв съвет на младите момичета, които искат да се занимават с актьорска професия. Ето какви ни каза тя:

О, Боже, аз такива съвети не обичам да давам. Всеки има своя път и мисля, че интуицията, обстоятелствата, мястото, времето са важните неща, които биха им подсказали какво трябва да направят. Да се съумяват повечето неща, които не са в голям плюс в нашата професия в момента, някакси да ги прескачат и да виждат същината на това, което е тя.

стефания колева
Снимка: Edna.bg

Поговорихме си и за дъщеря ѝ Катерина, която вече е студентка и е избрала съвсем различна професия от тази на майка си:

"Тя е много артистична, но не е искала да става актриса. Тя е доста рошав характер. Чува, което е хубаво. Водим разговорите без заобикалки, директно в темата. Мисля, че има много вярна интуиция, изключително борбена е. Това, което не може към момента да приема, е поражение и не обича да не се справя с възложените й задачи. А понякога е добре да дава малко крачка назад, за да може да осмисли накъде и как.  Съвети за това не мога да й дам. Изслушвам я."

Стефания Колева и "Историите на Edna жена: Сценарият на живота"

Какво още разкри пред нашата камера Стефания Колева - научете от видеото горе.

Първи кадри от "Историите на Edna жена: Сценарият на живота"

Благодарим на Lilly Drogerie и JTI, с чиято подкрепа се случва това вдъхновяващо събитие!

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти