Милица Гладнишка: "Най-важните уроци взех от моята велика майка Виолета"

милица гладнишка
Снимка: София Вълкова

Днес ви срещаме с Милица Гладнишка - една изключително талантлива, шеметна и забавна жена, актриса и певица. Тя ще бъде специален гост във вълнуващото ни събитие "Историите на Edna жена: Сценарият на живота"В ексклузивното събитие ще си говорим за вълнуващия живот на актрисите зад кадър, как се създават любимите на всички екранни образи, за магията на киното и театъра. Участие ще вземат още актрисите Стефания Колева и Йоанна Темелкова. Събитието ще се проведе на 5-ти декември (вторник) от 19h. в бар Singles. Запази своето място ТУК. Входът е свободен, а местата са ограничени!

***

Кино, театър или ТВ екран? И изобщо можеш ли да избереш?

Обожавам и трите! Но усещането за съпричасност и реално преживяване, когато си в киносалона или в театъра, е много по-силно, отколкото когато си пред телевизора. Магията е близо до теб и тъмнината на салона оживява с всяка въздишка от публиката или актьорите на сцената. 

Кой е най-ценният урок, който си научила от важна жена в твоя живот?

Има много безкрайно важни жени в моя живот. Жени, които ми дадоха огромна преднина пред повечето хора. Най-важните уроци взех от моята велика майка Виолета Гладнишка! Тя ме научи на храброст, отговаряше на въпросите ми и захранваше любопитството ми с книги и музика, вярваше в мен и ме дари с две професии - пеене и езици. 

Показа ми как се живее и оцелява в бедност, криза и колко изобретателен е човекът в стремежа си да създаде нещо красиво и полезно от на пръв поглед боклуци.

милица гладнишка
Снимка: София Вълкова

А с какво се гордееш най-много в живота си?

Гордея се с това, че работя с любимите си хора и създаваме музикални и театрални чудеса! Голямо постижение е да обичаш работата си и колегите си. Даже не да ги обичаш, а направо да ги обожаваш! 

Без какво не можеш да изкараш деня си?

Всеки ден ми се раждат идеи и мелодии в главата. Няма ден, в който да не измислям нещо. Понякога това преминава и в съня - композирам песни, ходя на прослушвания за роля, играя представления. Вероятно живея в поне 18 измерения едновременно, но не го осъзнавам. 

Кое е мястото, на което се чувстваш най-комфортно?

Комфортно? Пред комфорта предпочитам фойерверките от настроение, любов и енергия, които получавам, когато съм на сцената. 

А кое облекло те кара да се чувстваш най-уверена?

Мразя анцузи и поло. Обичам стийм пънка, в който се съчетават рединготи, барокови ризи с технологии и най-различни джаджи. Не съм намерила още кой да ми ги ушие. 

милица гладнишка
Снимка: София Вълкова

Ще ни издадеш ли нещо за себе си, което малко хора знаят?

Аз съм много открит човек, затова ако хората не знаят нещо, значи така трябва да си остане. Хаахааха. 

Имаш ли любим филм или сериал, който винаги си пускаш, когато искаш да си оправиш настроението?       

ДА! Трилогията "Властелинът на пръстените" - гледала съм я над 100 пъти. Докато превеждам филми, докато чистя, докато мисля по представление или си уча текста. Създава ми усещане за уют и приключения. А музиката е изумителна! 

С една дума: да бъдеш актриса за теб е…

Да бъда актриса за мен е най-голямото богатство и щастие на света! Живея хиляди различни животи, в различни вселени, епохи, физически и нереални форми. Още повече, че като куклена актриса, аз мога да се пренасям в аватари, за които ви е бедна фантазията. Аз живея във фантазия - реалност! 

edna
Снимка: Edna.bg

Благодарим на Lilly Drogerie и JTI, с чиято подкрепа се случва това вдъхновяващо събитие!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти