Йоанна Темелкова: "Гордея се със сина си. В него зрее един много добър човек."

Йоанна Темелкова Братя
Снимка: NOVA

Днес ви срещаме с Йоанна Темелкова - една изключително талантлива, емоционална и харизматична жена и актриса. Тя ще бъде специален гост във вълнуващото ни събитие "Историите на Edna жена: Сценарият на живота". В ексклузивното събитие ще си говорим за вълнуващия живот на актрисите зад кадър, как се създават любимите на всички екранни образи, за магията на киното и театъра. Участие ще вземат още актрисите Стефания Колева и Милица Гладнишка. Събитието ще се проведе на 5-ти декември (вторник) от 19h. в бар Singles. Запази своето място ТУК. Входът е свободен, а местата са ограничени!

***

Кино, театър или ТВ екран? И изобщо можеш ли да избереш? 

Кино и театър. В телевизията не може да се случи процеса по изграждане на образа, който се случва в театъра и не може да се случи "интимността", с която борави киното.

Кой е най-ценният урок, който си научила от важна жена в твоя живот? 

Да си отварям очите на 100. Истината е, че майка ми ме посъветва това във връзка с шофирането, но аз приложих този съвет във всички сфери от живота си.

А с какво се гордееш най-много в живота си? 

Със сина си. И със себе си, че съм го родила. Още е малък, за да е предизвикал с действие гордостта ми, но в него зрее един много добър човек. А за мен - това е всичко!

Без какво не можеш да изкараш деня си? 

Без кафе. Скоро ми се случи да нямам кафе една сутрин... Не мога да опиша с прости думи каква паника ме обзе и колко зле се чувствах, докато пристъпвах към магазина, за да си купя... Това е моята инжекция за перфектен ден!

Кое е мястото, на което се чувстваш най-комфортно? 

У дома. Домът е мястото, което ме кара да се чувствам спокойна, сигурна, уверена. Обгрижвам си го всеки ден. Това е моята крепост - далеч от всичко. Имаше период, в който го наричах "изолаторът".

А кое облекло те кара да се чувстваш най-уверена? 

Широките дрехи. Карат ме да се чувствам свободна, а свободата ме кара да се чувствам уверена.

Ще ни издадеш ли нещо за себе си, което малко хора знаят?

Искам да живея в къща, да отглеждам кокошки, кози и да имам зеленчукова градина. Израснах при баба и дядо - на село. Имахме агнета, кокошки, прасенце, какво ли не. Ходехме всяка седмица на нивата, за да плевим картофите, а и аз да събирам бръмбарите в бурканче. С баба прекопавахме, садяхме домати, лук, чесън, зеле, моркови и какво ли още не в градината. Но имаше нещо, което страшно мразех - когато дядо ме накара да отида да събирам джанки от земята! Лелееее, правех това със страшно недоволство. хахах Искам да си "върна" всичко това. Сега, ако някой ме накара да събирам джанки - ще се усмихна и ще го направя с огромно удоволствие.

Имаш ли любим филм или сериал, който винаги си пускаш, когато искаш да си оправиш настроението? 

АЛФ. Първо, защото ме връща в детството и второ - този сериал е ВЕЛИК!

С една дума: да бъдеш актриса за теб е… 

Да съм актриса е моята професия. Избрах я, защото я чувствам. От 7 години съм артист на свободна практика и това ме прави безкрайно щастлива - всичко е под мой контрол. Всичко определям аз. Сега, като погледна назад - не мога да повярвам, че съм оцелявала в среда, която те задължава да правиш изкуство!

edna
Снимка: Edna.bg

Благодарим на Lilly Drogerie и JTI, с чиято подкрепа се случва това вдъхновяващо събитие!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти