Вдъхновяващ призив за мир: синът на Джон Ленън изпълни за първи път “Imagine”, за да подкрепи Украйна

Първородният син на Джон Ленън – Джулиан, изпълни известната песен на баща си “Imagine” за първи път публично в знак на подкрепа за разкъсваната от война Украйна и нейния народ. Той изпя песента като част от митинга на Global Citizen в социалните медии Stand Up For Ukraine, а изпълнението му беше изключително вълнуващо, заради невероятната прилика, която Джулиан има с баща си. 

59-годишният Джулиан Ленън се беше заклел никога да не изпълнява песента на баща си, която си представя идеален свят на мир и любов, без глад и болка, създаден с добро човешко намерение.

Но „невъобразимата трагедия“ в Украйна го накара да отговори по „най-значимия начин, който мога“, написа той в YouTube. „Така че днес за първи път публично изпълних песента на баща ми “Imagine”.“

„Винаги съм казвал, че единственият път, когато бих помислил да изпея “Imagine” ще бъде, ако беше „краят на света“… Защото в тази песен ние сме пренесени в пространство, където любовта и сплотеността стават нашата реалност, макар и само за момент“, обясни Ленън. „Песента отразява светлината в края на тунела, на която всички се надяваме.“

Ленън призова света да подкрепи Украйна и всички бежанци:

„В резултат на продължаващото убийствено насилие милиони невинни семейства бяха принудени да напуснат уюта на домовете си, за да потърсят убежище другаде“, пише той.

В митинга в социалните медии участваха и няколко други знаменитости, включително Брус Спрингстийн, Елтън Джон, Били Айлиш и Мадона. Повече от 10 милиарда долара бяха обещани за помощ на Украйна до събота, съобщи Deadline.

Джулиан Ленън е роден на 8 април 1963 г. в Ливърпул в семейството на Джон Ленън и първата му съпруга Синтия Пауъл. Той е кръстен на баба си по бащина линия Джулия Ленън, която умира пет години преди раждането му, а мениджърът на Бийтълс Брайън Епщайн е негов кръстник.

Талантливият син на Джон Ленън: как се промени Джулиан през годините

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти