Олена Зеленска: съпруга, майка и първа дама на Украйна за пример

Олга Зеленска
Снимка: Getty

Сред най-обсъжданите хора в света днес е не само украинският президент Володимир Зеленски, но и неговата съпруга Олена Зеленска.

Родени в една и съща година, 1978 г., и то с малко разстояние: той на 25 януари, а тя – на 9 февруари, двамата посещават едно и също училище, но се запознават едва когато са студенти.

Олена Зеленска, първата дама на Укрйна

В родния си град Кривой Рог тя учи архитектура, но междувременно пише за телевизионната продуцентска компания Kvartal 95 Studio, като впоследствие става успешен сценарист и продуцент.

След осемгодишна връзка Володимир и Олена сключват брак през 2003 г. На следващата година се ражда дъщеря им Олександра, а през 2013 г. посрещат и сина си Кирило.

След като съпругът ѝ встъпва в длъжност, през 2019 г. Олена позира за декемврийската корица на Vogue Украйна, а в интервюто си за изданието тя споделя и за първата си инициатива - хранителната реформа в училищата. Съдейки от профила от Зеленска в Instagram, здравословното хранене остава сред основните ѝ каузи, наред с умственото здраве и равенството между половете.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue UA (@vogue_ukraine)

Олена става най-младата първа дама в историята на държавата, а днес тя е изправена пред криза, каквато модерна Украйна не е виждала.

„У мен днес няма паника и сълзи“, написа тя в Instagram профила си на съдбовния 25 февруари. „Ще бъда спокойна и уверена. Децата ми ме гледат. Ще бъда до тях. И до съпруга ми. И с вас. Обичам ви! Обичам Украйна!“

Смята се, че към момента Олена Зеленска е в Киев заедно със съпруга си, а междувременно се опитва да повдига духа на своите сънародници чрез своите платформи.

През уикенда тя публикува снимка на бебе, родено в киевско бомбоубежище. „Това трябваше да се случи при съвсем други условия, под мирно небе. Това него децата трябва да виждат“, пише тя към кадъра и допълва: „Но важното е, че въпреки войната, по нашите улици има лекари и грижовни хора, а страната ще бъде защитена.“

„Защото сте невероятни, скъпи сънародници! За тези два дни всички станахте армия. В метрото, бомбоубежищата, с деца и домашни любимци (защото и те не се оставят) – вършите работата си, имате време и да се грижите за другите и да си помагате.“

„Ние сме армията, армията е нас. А децата, родени в бомбоубежища, ще живеят в мирна държава, която се е защитила“, пише още тя.

Зеленска призова украинците да се обединят в социалните мрежи, за да помогнат на тези без подслон, да даряват кръв и подкрепят въоръжените сили, както и да докладват за движението на врага.

Вижте тук най-стилните моменти на Олeна Зеленска >>>

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти