Специално

От поп сцената до сериозното кино: Руши Видинлиев 22 г. по-късно

Името му предизвикваше фурор по концертите, а песните му диктуваха тенденциите и вкуса към българската музика в началото на 2000-те години. Няколко години след като триумфира на поп сцената, Руши Видинлиев се доказа и в ново поприще и спечели признание като сериозен и талантлив актьор. Кариерен завой, който за мнозина би се оказал невъзможен.

И докато днес публиката не спира да го приветства на музикалната сцена, в биографията си Руши вече е записал и някои от най-интересните кино проекти от последните години. 

В богатата Видеотека VOD – част от ТВ платформата на EON изгледахме на един дъх двата филма, с които Руши доказа, че може да вълнува с таланта си в киното – „Снимка с Юки“ и „18% сиво“. Това ни накара да си припомним шеметната му кариера и пътя, който той измина от поп сцената до главните роли на големия екран.

руши видинлиев
Снимка: кадри EON

Руши Видинлиев е роден на 3 август, 1980 г. и учи първо в училището към Италианското посолство, а след това в Шотландия и Бристолския университет, където следва театър и кино.

На музикалната сцена Руши дебютира през 2001 г. с незабравимото парче „Всичко се връща“. На следващата година излиза първият му албум, а третият сингъл от него „Il Ritmo Del Mio Cuore“ се превръща в хитът на лято 2003 г., който чувахме навсякъде.

Следват още два албума и много хитове, сред които няма как да не се сетим за „Ти беше“, „Хотел **“, „Онзи“, „Things are simple“ и един от най-успешните дуети по онова време – „Лъжи ме“ с Карла Рахал.

Освен изпълнител, той е и автор на песни и си е сътрудничил с артисти като Графа, Георги Георгиев от Остава, Димо от P.I.F., Мария Илиева и много други.

руши видинлиев
Снимка: youtube

Скандалното видео към парчето „Хотел **“ го събира на екрана с модела Таня Илиева. Двамата се влюбват и имат две деца – момче и момиче.

Изявите на Руши на сцената бяха и продължават да са истински музикален спектакъл благодарение на танцувалните му умения и артистизма, с който пленява публиката. Във всеки свой видеоклип той изглежда напълно различен, умело влязъл в ролята си.

Още в началото на 2000-те години можеше да се очаква, че ако прояви интерес към киното, Руши ще се радва на нови успехи. От 2005 г. той се снима в малки роли в чуждестранни продукции, а първите му по-значителни са в „Цветът на хамелеона“ (2012 г.) и „Времето е наше“ (2018 г.).

Главната роля в драмата „Снимка с Юки“ (2019) привлича особено внимание към таланта му на екрана. Филмът е създаден по разказ от сборника „На Изток от Запада“ на писателя Мирослав Пенков.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM тук.

В ролите виждаме още актьорите Димитър Маринов, Весела Бабинова и Радосвета Василева, както и боксовата легенда Серафим Тодоров. Героят на Руши, Георги, се прибира в България със своята съпруга Юки, която е японка и с която се е запознал в Канада.

руши видинлиев
Снимка: кадри EON

В България двойката решава да се подложи на ин-витро процедури и в търсене на спокойствие прекарва време в къщата на бабата и дядото на Георги в малко село.

Там Юки и Георги преживяват трагичен инцидент, който преобръща съдбата им и държи интереса на зрителите чак до развръзката на трогателната история.

руши видинлиев
Снимка: кадри EON

След като се доказва в тази драматична роля, Руши Видинлиев успява да надгради успеха си в друга успешна екранизация по българска творба. Това е „18% сиво“ (2020) – филм, създаден по емблематичния роман на Захари Карабашлиев. Историята проследява връзката на Захари и Стела, които емигрират в Лондон.

руши видинлиев
Снимка: кадри EON

След като Стела го напуска, Захари се отправя на лудо пътешествие от Лондон до Берлин, по време на което се сблъсква с необикновени хора и неочаквани приключения. „18% сиво“ разказва една емоционална и изненадваща история за човека в търсене на себе си след опустошителна раздяла.

За ролята Руши получава награда на 66-тия Международен кинофестивал в Таормина (Италия).

Внушителна видеотека в удобно за вас време с VOD:
Просто натиснете VOD – част от абонаментите пакети на EON, на вашето дистанционно. Можете да търсите, преглеждате и подреждате заглавията според вашите интереси и предпочитания. Те са удобно разпределени в отделни жанрове. Каталогът се обновява непрекъснато, така че никога няма да скучаете. Филмовото удоволствие е гарантирано!

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти