"Засрами се!": защо Робърт де Ниро се разкрещя на своята бивша асистентка в съда

Актьорът Робърт де Ниро избухна срещу своята бивша асистентка Греъм Чейс Робинсън във вторник, докато свидетелстваше в съдебната зала в Ню Йорк. Той отрече твърденията, че се е държал жестоко и унизително със своята служителка, която сега иска от него милиони долари обезщетение за полова дискриминация.

Робинсън наблюдаваше как гневът на Де Ниро се натрупва, докато нейният адвокат Андрю Макърди го замеря с обвиненията, отправени от клиентката му относно поведението на актьора към нея, докато тя е обслужвала нуждите му в периода от 2008 г. до напускането ѝ през 2019 г, пишат от The Guardian.

41-годишната Робинсън търси обезщетение в размер на 12 милиона долара за емоционален стрес и репутационни вреди, които според нея са я оставили без работа и са ѝ нанесли травма. През 2019 г. дамата напусна работата си като асистент на Де Ниро, разочарована от отношенията си с приятелката на звездата, Тифани Чен. Според редица медийни източници, Чен не одобрявала близостта на Робинсън и Де Ниро.

Съдебното жури също така разглежда доказателства, отнасящи се до съдебно дело, заведено от Де Ниро срещу Робинсън през 2019 г., в което той твърди, че тя е откраднала различни неща от него, включително пет милиона точки, които могат да бъдат използвани за самолетни полети, които са били натрупани на фирмена кредитна карта. Актьорът също така обвини асистентката си, че много честно е гледала телевизионни предавания в работно време, пренебрегвайки задълженията си.

Във вторник ситуацита в съда ескалира, когато адвокатът Макърди попита Де Ниро дали е вярно, че понякога се е случвало да уринира, докато говори с Робинсън по телефона.

„Стига с тези глупости. Събра ни всички тук за това?“  каза Де Ниро.

Адвокатът на Робинсън също твърди, че Де Ниро ѝ се е обадил два пъти по време на погребението на баба ѝ през 2015 г. Актьорът на свой ред отрече да е знаел, че тя е била на погребение по това време.

В съдебния си иск асистентката твърди също, че Де Ниро се е отнасял с нея като с „офисна съпруга“ и я е карал да изпълнява унизителни и неприятни задачи, включително да пере чаршафите му.

Де Ниро също се защити срещу обвинението на Робинсън, че я е нарекъл „шиб*ана разглезена пикла“ в съобщение, изпратено до служителката. Той призна, че е „повишил тон“ и че е бил „разстроен“, защото тя не го е събудила за важно събитие, на което трябвало да присъства.

Де Ниро отрече да е обидил словесно Робинсън и гневно смъмри твърдението ѝ, че той ѝ е казал, че предпочита тя да го почеше по гърба, вместо да използва чесалка. Актьорът каза, че това може да се е случило веднъж или два пъти, но „никога не е било с неуважение или непристойност“.

Накрая Де Ниро ядосано погледна към Робинсън и извика: „Засрами се, Чейс Робинсън!“ След това бързо добави извинение за тона си с по-тих глас, като погледна към съдията Люис Джей Лиман, съобщават от The Guardian.

Откакто започна да дава показания в понеделник, Де Ниро често нарича процеса „глупост“. Във вторник, докато беше разпитван от адвоката на ищеца, той каза: „Целият случай е глупост. Това е абсурдно. Но аз съм тук!“

80-годишният Де Ниро, който наскоро стана баща за пореден път, е спечелил два Оскара в шестдесетилетната си филмова кариера, включваща запомнящи се роли във филми като "Ловецът на елени" и "Разяреният бик". Последният филм с негово участие е "Убийците на цветната луна" на Мартин Скорсезе.

Очаква се делото да продължи до 10 ноември.

Вижте в галерията снимки на Робърт де Ниро и Греъм Чейс Робинсън по време на пристигането им в съда в Ню Йорк:

Заради дело за полова дискриминация: Робърт де Ниро пристига в съда в Ню Йорк (СНИМКИ)

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти